Το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και δύο συνδεόμενα με αυτό νοσοκομεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν χθες ότι θα καταβάλουν από κοινού πάνω από 165 εκατ. δολάρια σε 147 πρώην ασθενείς γυναικολόγου τον οποίο κατηγόρησαν για ανάρμοστες πράξεις και σεξουαλικές επιθέσεις.
Εν αναμονή του δικαστηρίου
Ο πρώην γυναικολόγος Ρόμπερτ Χάντεν δήλωσε ένοχος το 2016 για σεξουαλικά εγκλήματα σε πολιτειακό δικαστήριο. Ο Χάντεν αναμένει τώρα να δικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο για τις καταγγελλόμενες πράξεις του, που αφορούν μια περίοδο δύο δεκαετιών και διαπράχθηκαν σε βάρος δεκάδων γυναικών.
Τεράστιες αποζημιώσεις
Τα δύο νοσοκομεία στα οποία παρείχε τις υπηρεσίες του, το Columbia University Irving Medical Center και το NewYork-Presbyterian, σύστησαν πέρυσι ειδικό ταμείο για την αποζημίωση των γυναικών που κατηγόρησαν τον Χάντεν. Τον Δεκέμβριο επιτεύχθηκε διακανονισμός ύψους 71,5 εκατ. δολαρίων μεταξύ των νοσοκομείων και ομάδας 79 γυναικών, που ήταν ασθενείς του Χάντεν. Χθες το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι τα δύο νοσοκομεία κατέληξαν σε διακανονισμό με τις υπόλοιπες 147 πρώην ασθενείς.
«Λυπούμαστε βαθύτατα για την οδύνη που υπέστησαν οι ασθενείς από τον Ρόμπερτ Χάντεν και ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα προσφέρει κάποια στήριξη στις γυναίκες στις οποίες έκανε κακό», ανέφερε το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, ο Χάντεν δεν ασκεί πλέον το ιατρικό επάγγελμα από το 2012.
amna/ pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Οι πιο επικίνδυνοι καιροί έρχονται» – Δραματική ανάρτηση από τον Όρμπαν
- Πίνουν καφέ δίπλα σε εν κινήσει τρένο! Το απίστευτο αξιοθέατο στο Ανόι του Βιετνάμ – Δείτε βίντεο
- Οικογενειακή τραγωδία στην Ελευσίνα: Σκότωσε τη μητέρα της ενώ προσπαθώντας να παρκάρει
- Κίεβο και Παρίσι θέλουν να αναπτύξουν την κοινή τους παραγωγή όπλων
- Ευ. Βενιζέλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Η κοινωνία αξιώνει, και ορθά, να αλλάξει ριζικά το άρθρο 86»
- Ένοχος για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής
- Οι BRICS στο προσκήνιο – Σημαντικές δηλώσεις από την πλευρά της Ρωσίας
- Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι σχέσεις με την Ινδία, σύμφωνα με τον Ν. Δένδια
- Νέα απαγόρευση από την Ε.Ε.: Βάζει μπλόκο στην καταστροφή απούλητων ρούχων από τις εταιρείες
- Η ΕΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο σοβαρής αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή
Κύρια Θέματα









