Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ στους επιβάτες διεθνών πτήσεων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα πως εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει τη συστηματική διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορονοϊό στους επιβάτες που φθάνουν στις ΗΠΑ με διεθνείς πτήσεις, επικαλούμενος τον κίνδυνο που θέτει η Βραζιλία.

«Πιθανόν θα το κάνουμε. Η επιδημία είναι αρκετά επιθετική στη Βραζιλία» ανέφερε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως η απόφαση θα επιβεβαιωθεί σύντομα.

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν οι ταξιδιώτες διεθνών πτήσεων πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικό τεστ ή να τους γίνει θερμομέτρηση, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Και τα δύο».


Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε δεκτό σήμερα στον Λευκό Οίκο τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, εξήγησε ότι συζήτησε το εν λόγω μέτρο με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών από πολιτείες που έχουν σημαντικές συναλλαγές με τη Λατινική Αμερική.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι τα διαγνωστικά τεστ θα γίνονται κατά την επιβίβαση στα αεροσκάφη και συνεπώς στις συζητήσεις εμπλέκονται οι αεροπορικές εταιρείες.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί