Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία, η οποία – όπως είπε – συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία και να αγοράσει περισσότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενδεχομένως από τη Βενεζουέλα.
Η «εμπορική συμφωνία» που ανακοίνωσε ο Τραμπ ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, προβλέπει τη μείωση των δασμών στα ινδικά προϊόντα στο 18%, από το τρέχον 25%.
Ο Ινδός πρωθυπουργός «συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο» και δεσμεύτηκε να αγοράσει «περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω ανάρτησης στο δικό του δίκτυό Truth Social.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τουρίστες να ρισκάρουν τη ζωή τους για μια selfie στα Κανάρια Νησιά
- Τσουκαλάς για funds: Να εφαρμόσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου – Η κυβέρνηση να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις στους πολίτες
- Χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ για startups/ΜμΕ που καινοτομούν στον τομέα των φυτικών πρωτεϊνών
- Δήλωση Μελόνι μετά τα χθεσινά επεισόδια: «Εχθροί της Ιταλίας, διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων»
- Άκης Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης στη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Επεισοδιακή καταδίωξη χθες βράδυ στον Άγιο Δημήτριο – Συνελήφθη 17χρονος
- Σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ στην Κούβα
- Τα πράγματα που πρέπει πάντα να ελέγχετε στο σπίτι σας όταν επανέρχεται το ρεύμα μετά από διακοπή
- Η «δεύτερη ευκαιρία» του Τραμπ στον Μητσοτάκη για τον «νέο ΟΗΕ» που στήνει









