Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας Ήτα στο Μεξικό, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 180 ανθρώπων κατά το πέρασμά του από έξι χώρες της Κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσαν σήμερα οι μεξικανικές αρχές.
Τα θύματα, τα οποία στην πλειονότητά τους παρασύρθηκαν από τρεχούμενα νερά, εντοπίστηκαν στην πολιτεία Τσιάπας, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, την πλέον πληγείσα χώρα από τον κυκλώνα Ήτα, με συνολικά σχεδόν 150 νεκρούς.
Δεκάδες πτώματα εντοπίστηκαν σε ποταμό που βρίσκεται στην περιοχή Τσενάλχο, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τσιάπας σε ανακοίνωσή του.
Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις, ενώ κατέστρεψαν και περίπου 20 δρόμους στην πολιτεία αυτή, μία από τις πιο φτωχές του Μεξικού.
Ο Ήτα έφτασε στην Κεντρική Αμερική την Τρίτη ως ισχυρός κυκλώνας 4ης κατηγορίας, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα. Ωστόσο εξασθένησε κατά το πέρασμά του από τη Νικαράγουα και την Ονδούρα. Οι καταρρακτώδεις βροχές επηρεάσαν την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά και το Σαλβαδόρ.
Πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική ύφεση, όμως αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου όταν φτάσει στη θάλασσα της Καραϊβικής και απειλήσει την Κυριακή την Κούβα, τη Τζαμάικα και τη νότια Φλόριντα.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι 4 κατηγορίες Ελλήνων σύμφωνα με Ισπανό tiktoker…Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε! vid
- «Όχι στον τρελό πόλεμο»! Μήνυμα αγωνίας του Μαδούρο προς στις ΗΠΑ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Οκτωβρίου
- Το βίντεο Ελληνίδας με παράξενα πράγματα που στις ΗΠΑ είναι αυτονόητα
- Το ΒΙΝΤΕΟ για αυτό που συμβαίνει στους ουρανούς που δεν ανήρτησε τυχαία ο Τραμπ!
- Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν ποτέ
- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Συνέντευξη τύπου με την “Ωδή στον Καραϊσκάκη”, vid
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων! Ποιά θα μπουν στην επόμενη Βουλή;
- Θανατηφόρο τροχαίο στα Καπαριανά Ηρακλείου – Νεκρός 61χρονος συνοδηγός









