Ο καγκελάριος της Γερμανίας δεσμεύεται να στηρίξει την Μολδαβία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ΕΕ

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεσμεύτηκε σήμερα πως η Γερμανία θα στηρίξει την Μολδαβία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες απόπειρες της Μόσχας για την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Η Μολδαβία ανήκει στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια», είπε ο Σολτς μετά τη συνάντηση που είχε στο Βουκουρέστι με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις και την πρόεδρο της Μολδαβίας Μάια Σάντου. «Η Μολδαβία μπορεί να είναι βέβαιη για την υποστήριξή μας σε αυτήν τη διαδικασία», τόνισε και χαιρέτισε την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο Κισινάου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την ένταξη στην ΕΕ.

Ο καγκελάριος Σολτς δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας. «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα κάθε κράτους είναι απαραβίαστες», υπογράμμισε και εξήγησε πως η Γερμανία στηρίζει κάθε προσπάθεια της Μολδαβίας να αμυνθεί απέναντι σε σχέδια που εκπονεί η Ρωσία με σκοπό την αποσταθεροποίησή της. Ο Σολτς ευχαρίστησε επίσης την πρόεδρο Σάντου για την αλληλεγγύη της προς το Κίεβο και για την υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία.

Παράλληλα, ο γερμανός καγκελάριος επαίνεσε τη Ρουμανία για την ενεργειακή στήριξη της Μολδαβίας, επισημαίνοντας ότι και το Βερολίνο βοήθησε το Κισινάου στην κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους. «Η συνοχή και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σε μια εποχή κατά την οποία ιμπεριαλιστικές πολιτικές απειλούν τα δημοκρατικά επιτεύγματά μας και τη συλλογική ασφάλεια στην Ευρώπη», είπε ο Όλαφ Σολτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί