Το δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως και σε άλλους δύο υποψηφίους, τον Αμπντάλα Σάλουμ Αμπντάλα και τον Μαχμούντ Άχμεντ Μάρεϊ, αν και ο Άσαντ αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει άλλη μια θητεία στην προεδρία, την τέταρτη.
Ο Άσαντ, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του στην ηγεσία, κυβερνάει τη χώρα από το 2000. Η Συρία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011, αν και η κυβέρνηση του Άσαντ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του εδάφους της χώρας, το οποίο κάποτε βρισκόταν στα χέρια των ανταρτών που προσπαθούσαν να τον ανατρέψουν.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ζήσει στη Συρία τα τελευταία 10 χρόνια, όρος που αποκλείει φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης από τις εκλογές. Οι αρχές έχουν επίσης συλλάβει πλήθος ακτιβιστών που αμφισβήτησαν την νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας.
Η Ουάσινγκτον και η συριακή αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει τις προγραμματισμένες εκλογές ως φάρσα που αποσκοπεί να εδραιώσει την αυταρχική διακυβέρνηση του Άσαντ.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν αυτόν τον μήνα ότι οι εκλογές αυτές δεν είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο ζητεί μια πολιτική διαδικασία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, νέο Σύνταγμα και εκλογές υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ “με τις υψηλότερες προδιαγραφές διαφάνειας και λογοδοσίας”.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









