Νότια Κορέα: Aυξάνει το επίπεδο συναγερμού για ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια σε πέντε πρεσβείες της

Όπως ανέφερε σήμερα η νοτιοκορεατική κυβέρνηση

Η Σεούλ αύξησε σήμερα κατά δύο βαθμίδες το επίπεδο συναγερμού σε πέντε διπλωματικές αποστολές της, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης επιθέσεων από τη Βόρεια Κορέα.

Ως εκ τούτου, το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε στο δεύτερο υψηλότερο της τετραβάθμιας κλίμακας, υποδηλώνοντας ότι «η πιθανότητα εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης» χαρακτηρίζεται «υψηλή».

Η αύξηση του επιπέδου συναγερμού αφορά τις πρεσβείες της Νότιας Κορέας σε Καμπότζη, Λάος και Βιετνάμ, καθώς και τα προξενεία της στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας και στη Σενγιάνγκ της βορειοανατολικής Κίνας. Η αντικατασκοπεία στη Σεούλ φέρεται να έχει ενδείξεις πως η Πιονγκγιάνγκ ενδεχομένως να αποπειραθεί να πλήξει τις συγκεκριμένες διπλωματικές αποστολές, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Σε συνεδρίαση της ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Κορέα, στα τέλη του 2023, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμφιλίωσης ή ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, την οποία χαρακτήρισε ως τον «κυριότερο εχθρό» της χώρας του.

Επισήμως η κορεατική χερσόνησος εξακολουθεί να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, αφού ο πόλεμος της Κορέας τερματίστηκε με ανακωχή το 1953, χωρίς να υπογραφεί συνθήκη ειρήνευσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί