Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των εκτελεσθέντων ομήρων σε πέντε.
Την περασμένη Τρίτη, ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Γκρίνφιλντ στην Πολιτεία Καντούνα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, αρπάζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό φοιτητών, στην τελευταία σε μια σειρά απαγωγών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που γίνονται κυρίως για λύτρα.
«Υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν στην πολιτειακή κυβέρνηση της Καντούνα την ανάκτηση των πτωμάτων δύο ακόμη φοιτητών του Πανεπιστημίου Γκρίνφιλντ, που σκοτώθηκαν σήμερα από ένοπλους ληστές», δήλωσε ο Σαμουέλ Αρουβάν, τοπικός υπουργός Εσωτερικών.
Ένας εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.
Εδώ και πολλούς μήνες, ένοπλες ομάδες ανδρών, τους οποίους συνήθως οι αρχές αποκαλούν «συμμορίτες» ή «ληστές», εξαπολύουν επιθέσεις σε σχολικά ιδρύματα και παίρνουν ομήρους, ζητώντας λύτρα. Από τον Δεκέμβριο έχουν απαχθεί 730 παιδιά και έφηβοι. Στις αρχές Μαρτίου, επίσης στην Καντούνα, ένοπλοι εισέβαλαν σε οικοτροφείο ενός επαγγελματικού λυκείου και άρπαξαν 49 μαθητές, εκ των οποίων μόνο οι 10 έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι σήμερα. Οι δράστες έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία μαστιγώνουν τα θύματά τους και ζητούν λύτρα από τις οικογένειες και τις αρχές.
Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις ασφαλείας σε μεγάλο βαθμό δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τις επιθέσεις καθώς πασχίζουν να περιορίσουν την επιδείνωση της βίας και της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα της δυτικής Αφρικής.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συμφοιτητής της Κέιτ και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος
- Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επανενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 και 48 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ ζητά με επιστολή
- Μάγειρες υποδύονται χαρακτήρες πολεμικών τεχνών…σε κινέζικο εστιατόριο
- Προχωρούν οι Ρώσοι! Καλούν τους Ουκρανούς σε Ποκρόφσκ και Κουπιάνσκ να παραδοθούν για να σωθούν
- Συμφωνία στην Ε.Ε. για τους «πράσινους στόχους» αλλά με… υποχωρήσεις
- Μητσοτάκης-Γκίλφοϊλ: Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων
- Χάρηκε ο Α. Τσίπρας με τη νίκη των διεθνιστών στη Νέα Υόρκη: «Μπορούμε!»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο θρίαμβος του Ζ. Μαμντάνι μπορεί να αλλάξει τα πάντα
- Έκρηξη τα ξημερώματα έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι
- Οδηγός παθαίνει σοκ όταν βλέπει αεροσκάφος να συντρίβεται μερικά μέτρα μακριά του, vid









