Νέο ατόπημα Μπάιντεν: Συνέκρινε της φωτιές στην Χαβάη με μια μικρή φωτιά στην… κουζίνα του σπιτιού του!!! (video)

Επικριτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατακεραύνωσαν τον Πρόεδρο Μπάιντεν την Τετάρτη, αφού ο πρόεδρος συνέκρινε μια μικρή πυρκαγιά στο σπίτι του με την καταστροφή που προκλήθηκε από τη φωτιά στη Χαβάη και τον τυφώνα Idalia που σημειώνεται στη Φλόριντα.

Αρκετοί χρήστες επισήμαναν ότι η πυρκαγιά που έσβησαν στην κατοικία του Μπάιντεν δεν επεκτάθηκε έξω από την κουζίνα, κάτι που απέχει πολύ από τη ζημιά που έχουν υποστεί πολλοί άνθρωποι στη Χαβάη λόγω των ιστορικών πυρκαγιών που έχουν σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους.

Ο Μπάιντεν έκανε τη σύγκρισή του κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ανάκαμψης στο Μάουι, η οποία περιλάμβανε επίσης ορισμένα σχόλια για την πολιτεία της Φλόριντα καθώς αντιμετωπίζει τον τυφώνα Idalia .

Προσπαθώντας να συσχετιστεί με τις δύο καταστροφές, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του κεραυνού που έπληξε το σπίτι του και προκάλεσε μια μικρή φωτιά. Όπως είπε από το βήμα, ο Μπάιντεν και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να μείνουν έξω από το σπίτι για περισσότερο από μισό χρόνο για επισκευές.

Αφού μίλησε για την καταστροφή στη Χαβάη και για πλήθος ανθρώπων χωρίς σπίτια, ο πρόεδρος είπε: “Δεν [είχα] κάτι τέτοιο, αλλά κεραυνός χτύπησε το σπίτι μου. Έπρεπε να μείνουμε έξω από αυτό το σπίτι για περίπου επτά μήνες ενώ επισκευαζόταν, γιατί έγιναν τόσες ζημιές στο σπίτι».

«Το μισό σπίτι παραλίγο να καταρρεύσει», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του GOP Rapid Response (Διεθνής Επιτροπή Ρεπουμπλικανών), Jake Schneider φαινόταν εξοργισμένος με το ανέκδοτο του Μπάιντεν, αναρτώντας στο X, «Πρέπει να με κάνεις πλάκα».

Ο εκπρόσωπος του GOP, Matt Whitlock, δημοσίευσε: “Θεέ μου το έκανε ξανά “

Ο Γουίτλοκ δήλωσε ότι ο Μπάιντεν το έκανε «ξανά», επειδή μόλις πριν από μερικές μέρες, ενώ επισκέφτηκε την περιοχή της καταστροφής της Χαβάης , ισχυρίστηκε ότι μια πυρκαγιά στο σπίτι του παραλίγο να οδηγήσει στο θάνατο της γυναίκας του και της γάτας του.

“Δεν θέλω να συγκρίνω τις δυσκολίες, αλλά έχουμε λίγη αίσθηση, η Τζιλ και εγώ, πώς είναι να χάνεις ένα σπίτι. Πριν 15 χρόνια – ήμουν στην Ουάσιγκτον και έκανα το “Meet the Press”. ‘ Ήταν μια ηλιόλουστη Κυριακή και ο κεραυνός χτύπησε στο σπίτι μια μικρή λίμνη που είναι έξω από το σπίτι μας – όχι μια λίμνη, μια μεγάλη λιμνούλα – και χτύπησε ένα σύρμα και ήρθε κάτω από το σπίτι μας στους αγωγούς θέρμανσης – στους αγωγούς του κλιματισμού.”

Και πρόσθεσε, “Για να συντομεύσω, κόντεψα να χάσω τη γυναίκα μου, την Corvette του ’67 και τη γάτα μου. Παρακολούθησα τους πυροσβέστες, με τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν.”

Ο δημοσιογράφος του ιστότοπου ελέγχου στοιχείων “Check Your Fact”, Elias Atienza, μοιράστηκε μια ανάρτηση στην οποία έγραψε: “Η πυροσβεστική υπηρεσία είπε πέρυσι ότι η φωτιά ήταν ασήμαντη. Το άρθρο ανέφερε: “Αυτή η ιστορία, ενώ περιέχει ένα στοιχείο αλήθειας, εξωραΐζει αυτό που πραγματικά συνέβη. Η φωτιά, η οποία προκλήθηκε από κεραυνό, περιορίστηκε στην κουζίνα και τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε 20 λεπτά, σύμφωνα με μια αναφορά του Associated Press του 2004».

Επιπλέον, ο πρώην εκπρόσωπος του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, Steve Guest, δημοσίευσε: “Ο Τζο Μπάιντεν λέει ψέματα για τη φωτιά της κουζίνας του… ξανά.”

Μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο από ένα άρθρο από μια άγνωστη πηγή που ανέφερε: “Κεραυνός χτύπησε το σπίτι του γερουσιαστή Τζόζεφ Μπάιντεν, προκαλώντας μια μικρή φωτιά που περιορίστηκε στην κουζίνα. Οι πυροσβέστες έφτασαν για να βρουν πυκνό καπνό στο σπίτι, αλλά κατάφεραν να μην εξαπλωθούν οι φλόγες πέρα ​​από την κουζίνα».

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί