Μεξικό – Συμμορίες φτιάχνουν μπλόκα, κλέβουν αυτοκίνητα και σκοτώνουν

Τέσσερις υπήκοοι της Κολομβίας σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ έγινε στόχος πυρών από μέλη συμμορίας κακοποιών στην πολιτεία Σακατέκας, στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Δευτέρα.

Η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί της Κυριακής στη Βίγια ντε Κος και είχε αποτέλεσμα «τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους» και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση των πολιτειακών αρχών.

Τα θύματα ήταν υπήκοοι Κολομβίας, μέλη της ίδιας οικογένειας και ανάμεσα στους τραυματίες είναι δυο μικρά κορίτσια, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στην εισαγγελία της πολιτείας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ένας από τους επιζήσαντες είπε στις αρχές πως η οικογένεια προσπαθούσε να φθάσει στα βόρεια σύνορα και να περάσει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατά τις μεξικανικές αρχές, κίνητρο της επίθεσης ήταν να κλαπεί το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι Κολομβιανοί. Οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ όταν οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο δεν υπάκουσαν στη διαταγή τους να σταματήσουν.

Στη Σακατέκας συμμορίες εγκαθιστούν μπλόκα και υποχρεώνουν αυτοκινητιστές να σταματήσουν προτού τους κλέψουν τα οχήματα.

Η βία στην πολιτεία Σακατέκας αποδίδεται κατά μεγάλο μέρος της στη σύγκρουση των δυο ισχυρότερων καρτέλ των ναρκωτικών στη χώρα (Νέα Γενιά του Χαλίσκο και Σιναλόα).

Πάνω από 340.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και άλλοι 100.000 και πλέον έχουν «εξαφανιστεί» και η τύχη τους αγνοείται αφότου άρχισε το 2006 ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί