• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Θα τους πληρώνουμε εμείς»! Η Γερμανία θέλει να επιστρέψει 3000 μουσουλμάνους στην Ελλάδα

«Θα τους πληρώνουμε εμείς»! Η Γερμανία θέλει να επιστρέψει 3000 μουσουλμάνους στην Ελλάδα

Αίτημα στην Αθήνα...Δεν έχει απαντήσει ακόμα η κυβέρνηση...

Το Βερολίνο θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα 3000 αλλοδαπούς, η οποία πήγαν στην Γερμανία από την Ελλάδα, μέσω Πολωνίας, για να ζητήσουν και εκεί άσυλο.

Ως αντάλλαγμα η Γερμανία προτείνει να πληρώνει εκείνη την διαμονή τους. Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει, με την Ελλάδα να έχει ήδη στα «σπλάχνα» της εκατομμύρια παράνομων μεταναστών, οι οποίοι, όπVς έχετε δει σε αμέτρητα άρθρα του el.gr, οργανώνονται σε γκέτο.

Εκτός από την περίθαλψη τους το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να πληρώσει και τα έξοδα της στέγασης τους σε ξενοδοχεία, γράφει η κυριακάτικη Welt, επικαλούμενη ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι άνθρωποι που έχουν αναγνωριστεί στην Ελλάδα ως πρόσφυγες και στη συνέχεια έφυγαν από εκεί για να έρθουν στη Γερμανία. Ο αριθμός τους κυμαίνεται γύρω στα 1.000 άτομα κάθε μήνα.

Βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται εντός της ΕΕ και να διαμένουν ως και 90 ημέρες το εξάμηνο σε ένα άλλο κράτος-μέλος από αυτό που είναι δηλωμένοι. Επειδή πρόκειται για αναγνωρισμένους πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα, οι αιτήσεις ασύλου που υποβάλλουν στη Γερμανία δεν γίνονται δεκτές. Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές δεν μπορούν να τους επαναπροωθήσουν.

Γερμανικά δικαστήρια έχουν επανειλημμένα απαγορεύσει την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα, επειδή κινδυνεύουν να μην έχουν επαρκή περίθαλψη ή ακόμη και να μείνουν άστεγοι.