• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αλλοδαποί προς απέλαση εκμεταλλεύονται επικίνδυνο «παραθυράκι» του νόμου που οδηγεί στο χάος!

Αλλοδαποί προς απέλαση εκμεταλλεύονται επικίνδυνο «παραθυράκι» του νόμου που οδηγεί στο χάος!

Το παράδοξο της Σουηδίας!

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει αρχίσει και αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι αρχές της Σουηδίας.

Ο λόγος για την αδυναμία απέλασης αλλοδαπών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί, με τις αρμόδιες αρχές της σκανδιναβικής χώρας να «νίπτουν τας χείρας τους»!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αλλοδαποί που -προφανώς όχι από μόνοι τους- αρνούνται συστηματικά να κάνουν self ή μοριακό τεστ κορωνοϊού!

Αυτή η κίνηση «δένει τα χέρια» των αστυνομικών αρχών της Σουηδίας καθώς αδυνατούν να απελάσουν σε άλλες χώρες τους αλλοδαπούς, αφού πλέον τα περισσότερα κράτη ζητούν αρνητικό τεστ για να υποδεχθούν οποιονδήποτε πολίτη.

Η νομοθεσία στη χώρα υπαγορεύει πως το τεστ είναι εθελοντικό και δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να το κάνει.

Ως εκ τούτου έχει δημιουργηθεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη «τρύπα» στη νομοθεσία, η οποία μάλιστα δεν μένει μόνο στους αλλοδαπούς που απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου, αλλά και στους εγκληματίες αλλοεθνείς που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να απελαθούν από τη χώρα!

Μάλιστα ο επικεφαλής του Τμήματος της Συνοριακής Αστυνομίας, Μίκαελ Χόλμγκρεν, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εκείνους που έχουν φυλακιστεί για κάθε είδους παράπτωμα ή κακούργημα, προειδοποιώντας πως κινδυνεύουν εν ευθέτω χρόνω να βρεθούν ελεύθεροι!

Ήδη Σουηδοί πολιτικοί ζητούν την αυστηροποίηση του νόμου για τα self tests:

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε τον έλεγχο του ποιος θα μείνει στη χώρα. Είναι επίσης σαφές ότι κινδυνεύουμε να στερηθούμε της εμπιστοσύνης των ανθρώπων» σημειώνει η τομεάρχης για θέματα μετανάστευσης του φιλελεύθερου Moderate Party, Μαρία Μάλμερ Στενγκάρντ.

Ωστόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας δεν συμμερίζεται τις παραπάνω απόψεις.

Η Σουηδία χαρακτηρίζεται από τις πιο ανεκτικές χώρες στο μεταναστευτικό, ωστόσο το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά κυλώματα ως προς τις απελάσεις ατόμων που έχει αποδειχθεί πως δεν δύνανται να χαρακτηριστούν «πρόσφυγες».

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)