• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετά τον Πούτιν και τον Τραμπ ακόμα ένας παίκτης της Δεξιάς και η χώρα του στο στόχαστρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τον Πούτιν και τον Τραμπ ακόμα ένας παίκτης της Δεξιάς και η χώρα του στο στόχαστρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζοφερές εκτιμήσεις για 66.000 νεκρούς και 3.000 ημερησίως από το κορυφαίο Ινστιτούτο ΙΗΜΕ. Σε απόγνωση η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού, βλέπει τον σύζυγο και τη χώρα της να πλήττονται στο στόχαστρο της πανδημίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται πως μπορεί να είναι η χώρα της Ευρώπης που θα πληγεί περισσότερο από την πανδημία κορωνοϊού σύμφωνα με κορυφαίο, σε παγκόσμιο επίπεδο, ινστιτούτου ανάλυσης δεδομένων. Αυτό καθώς προβλέπει ότι η χώρα των περίπου 66,6 εκατ. κατοίκων μπορεί να θρηνήσει μέσα στους επόμενους μήνες το 40% επί του συνόλου των θυμάτων σε όλη την ήπειρο.

Ταυτόχρονα στο μέσο αυτής της λαίλαπας για τη χώρα, ο πρωθυπουργός της Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται εκτός μάχης, προς ικανοποίηση των Διεθνιστών που τους προκαλούσε πονοκέφαλο, ακόμα ένα μέλος της Δεξιάς, μετά τους Πούτιν και Τραμπ. Μένει να δούμε αν τα καταφέρει τελικά, με δεδομένο ότι η βοήθεια έσπευσε να του δοθεί από τον Τραμπ, όπως θα δείτε στη συνέχεια του άρθρου.

Η εκτίμηση για την κορύφωση της πανδημίας έρχεται από το Σιάτλ των ΗΠΑ και το Ινστιτούτο IHME (Ινστιτούτο Μετρήσεων και Εκτιμήσεων για θέματα Υγείας) και η σχετική μελέτη κάνει λόγο για 66.000 νεκρούς έως τον Αύγουστο στο Η.Β. και αύξηση των θανάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση σε περίπου 3.000, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν για τον αριθμό των θανάτων σε 24ωρη βάση που έχουν αναφερθεί στην αρχή της εξάπλωσης της επιδημίας στη χώρα. Υπολογίζεται δε πως η κορύφωση θα είναι περί τις 17 Απριλίου οι νεκροί σε ημερήσια βάσει μπορεί να φτάσουν σχεδόν τους 3.000.

Μέχρι σήμερα στη χώρα έχουν καταγραφεί 6.159 θάνατοι και 55.245 κρούσματα.

66.314 νεκροί κατά μέσο όρο μέχρι αρχές Αυγούστου
Οι αναλυτές αναφέρουν με έμφαση πως οι συζητήσεις και οι πειραματισμοί σχετικά με την «ανοσία της αγέλης» καθυστέρησαν τη λήψη μέτρων στο Η.Β., τα οποία άρχισαν να εφαρμόζονται από τις 23 Μαρτίου στην Αγγλία όταν ήδη ο αριθμός θανάτων σε ημερήσια βάση είχε φτάσει τους 54. Σε αντιδιαστολή, χώρες όπως η Πορτογαλία, εισήγαγαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μόλις ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος.

Βάσει του μοντέλου που επεξεργάστηκε το ΙΗΜΕ, έως τις 4 Αυγούστου στο Η.Β. θα έχουν καταγραφεί κατά μέσο όρο 66.314. Ο μέσος όρος εξάγεται βέβαια σε ένα χαώδες εύρος εκτιμήσεων μεταξύ 14.572 και 219.211 θανάτων, δεδομένο που δείχνει και τις μεγάλες αβεβαιότητες που υπάρχουν.

Βέβαια το μοντέλο που επεξεργάζονται στο Ινστιτούτο, όπως αναφέρει ο Guardian, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να τροφοδοτείται καθημερινά με τα νέα δεδομένα και προφανώς να «διορθώνει» τις εκτιμήσεις του. Για μια χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που η επιτάχυνση της μετάδοσης του ιού ξεκίνησε πρόσφατα οι αβεβαιότητες είναι περισσότερες και οι εκτιμήσεις μπορεί να αλλάξουν τις επόμενες ημέρες καθώς συλλέγονται νέα δεδομένα.

Η εκτίμηση για τον τόσο υψηλό αριθμό νεκρών στο Η.Β βασίζονται σε τρεις παράγοντες, σύμφωνα με το IHME:

-Στο τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες που η περίοδος της κορύφωσης έχει παρέλθει, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

-Στο τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

-Στον χρόνο λήψης μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Όπως τονίζεται, τον πρώτο καιρό στο Η.Β. οι θάνατοι παρουσίασαν απότομη αύξηση κάτι που σύμφωνα με το ΙΗΜΕ είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τον αριθμό των νεκρών.

Tην ίδια στιγμή η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού βρίσκεται σε απόγνωση.

Η 32χρονη σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού φέρεται να βρίσκεται στην απομόνωση του αξίας 1,3 εκατομμυρίων λιρών σπίτι τους στο νότιο Λονδίνο.

Φίλος της Σίμοντς ανέφερε σε βρετανική εφημερίδα ότι η 32χρονη ήταν «απελπισμένη» και «έκλαιγε» σε τηλεφώνημα που είχαν καθώς ήταν «πολύ αναστατωμένη και προβληματισμένη για την κατάσταση της υγείας του».

Ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, έχει ορίσει την Κάρι ως τον κοντινότερο συγγενή του και αν χρειαστεί, εκείνη θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για λογαριασμό του, όπως για το αν πρέπει να μπει σε καταστολή και να υποστηριχθεί η αναπνοή του με τεχνικά μέσα, δηλαδή η Κάρι θα είναι αυτή που αν χρειαστεί θα αποφασίσει αν θα ζήσει ή θα πεθάνει.

24 ώρες μετά την μεταφορά του στην εντατική του νοσοκομείου Σέιντ Τόμας του Λονδίνου, ο Βρετανός πρωθυπουργός παραμένει σε σταθερή κατάσταση και σε καλή διάθεση.

Η Ντάουνινγκ Στρίτ επιμένει πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί αναγκαία η διασωλήνωση του 55χρονου Τζόνσον. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του βρετανικού τύπου, ο υψηλός πυρετός που τον ταλαιπωρούσε επί 12 συνεχόμενες ημέρες άρχισε να υποχωρεί μετά την εισαγωγή του στην εντατική.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι γνωστό ότι αποτελεί μαύρο πρόβατο για την παγκόσμια αριστερή ελίτ.

Πολλές φορές οι απόψεις του έφεραν δυσφορία στους διεθνιστές της Νέας Τάξης, που σίγουρα εύχονται να μην τον είχαν και αυτόν στη μέση μετά τις ήττες από Τραμπ και Πούτιν, όπως τότε που είχε μιλήσει στον ΟΗΕ αφού είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ως ηγέτης της Βρετανίας.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο Τραμπ ήταν από αυτούς που έσπευσαν να στείλουν ιατρική ομάδα που θα εξασφάλιζε το γεγονός ότι θα ανακάμψει αμέσως μετά τα νέα της επιδείνωσης της υγείας του και το el.gr είχε αναδείξει ως θέμα που μπορείτε να διαβασετε ΕΔΩ

Ο Τραμπ είχε δώσει εντολή να έχει ο Τζόνσον στη διάθεσή του ένα κλαμπ κορυφαίων αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών και είχε δηλώσει ότι:

«Αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες μεταβαίνουν στο Λονδίνο για να συζητήσουν τις θεραπείες για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταφέρθηκε στην εντατική μετά την επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του το Σαββατοκύριακο.
Οι Αμερικανοί προσεύχονται όλοι για την ανάκαμψη του.»

με πληροφορίες από huffpost.gr και megatv. com / photo unsplash