Μετά την Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγορεύουν τις εξαγωγές ρυζιού!

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγόρευσαν τις εξαγωγές και τις επανεξαγωγές ρυζιού για τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένου ρυζιού ινδικής προέλευσης, μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι η απαγόρευση θα καλύπτει το ρύζι όλων των ποικιλιών, συμπεριλαμβανομένου του καστανού ρυζιού, του πλήρως ή μερικώς αλεσμένου ρυζιού και του σπασμένου ρυζιού.

Οι εταιρείες που επιθυμούν να εξάγουν ή να επανεξάγουν ρύζι πρέπει να υποβάλουν αίτημα στο υπουργείο Οικονομίας για να λάβουν άδεια εξαγωγής εκτός της χώρας, ανέφερε η WAM.

Η απαγόρευση ακολουθεί την απόφαση της κυβέρνησης της Ινδίας την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει τις εξαγωγές λευκού ρυζιού που δεν είναι μπασμάτι και σπασμένου ρυζιού εν μέσω αύξησης των τιμών, τις οποίες αποδίδουν στις βροχοπτώσεις των μουσώνων που όπως αναφέρουν προκάλεσαν σημαντική ζημιά στις καλλιέργειες.

Τοπικοί προμηθευτές και σούπερ μάρκετ στα ΗΑΕ ανέμεναν αύξηση των τιμών, έστω και προσωρινά, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα.

Η Ινδία, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40 τοις εκατό των παγκόσμιων εξαγωγών ρυζιού, αποφάσισε επίσης την Παρασκευή να περιορίσει τις εξαγωγές πίτουρου ρυζιού χωρίς λάδι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί