• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαύρος διαδηλωτής σώζει ακροδεξιό και δηλώνει: “Θέλω ισότητα για όλους”

Μαύρος διαδηλωτής σώζει ακροδεξιό και δηλώνει: “Θέλω ισότητα για όλους”

Ο Πάτρικ Χάτσινσον συγκλόνισε τον κόσμο, όταν έσωσε ακροδεξιό διαδηλωτή από το πλήθος που απειλούσε να τον λιντσάρει σε διαδήλωση στο Λονδίνο.

Η φωτογραφία με το μαύρο διαδηλωτή να κουβαλά στις πλάτες του τραυματία, έναν ακροδεξιό στο Λονδίνο και να τον γλιτώσει από την οργή του πλήθους έγινε viral σ’ όλον τον κόσμο.

Ο μεγαλόσωμος άνδρας λέγεται Πάτρικ Χάτσινσον και δήλωσε στο CNN, ότι αυτό που θέλει είναι ένας πιο δίκαιος κόσμος για τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο Βρετανός διαδηλωτής αφηγήθηκε το περιστατικό ως εξής: “Μεταφέρω τον άντρα στους ώμους και οι φίλοι μου με προστατεύουν. Ακόμα και εκείνη την ώρα κάποιοι προσπαθούσαν να τον χτυπήσουν, μπορούσες να το νιώσεις αυτό. Υπήρξαν άνθρωποι όμως που επιχείρησαν να τον προστατεύσουν. Τον μετέφερα στην αστυνομία, μου είπαν ότι έκανα καλή δουλειά”.

Ο Χατσινσον ήθελε όπως είπε να γκρεμίσει τα φυλετικά σύνορα και να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι όλοι οι άνθρωποι ανήκουν σε μία και μόνο φυλή. Για το λόγο αυτό πήρε μέρος στις διαδηλώσεις.

“Θέλω να δω ισότητα για όλους. Είμαι πατέρας αλλά και παππούς. Θα μου άρεσε πολύ να δω τα νέα παιδιά, τα εγγόνια μου τα ανήψια μου να έχουν έναν καλύτερο κόσμο για να ζήσουν. Ο κόσμος που εγώ ζω είναι καλύτερος από αυτόν των παππούδων μου, νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να εξασφαλιστεί η ισότητα για τους πάντες” δήλωσε ο Χάτσινσον στο CNN.

photo tweet screenshot