Μακρόν για το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech: «Είμαι επιφυλακτικός – Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή 4/12 πως είναι «πολύ προσεκτικός» απέναντι στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού,

τονίζοντας ο εμβολιασμός του γαλλικού πληθυσμού δεν είναι στις βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες της κυβέρνησης κόντρα στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σε συνέντευξη στο Brut για το εν λόγω εμβόλιο απάντησε: «Θα ήμουν πολύ προσεκτικός» προσθέτοντας πως «υπάρχουν εμβόλια που έρχονται, δεν υπάρχει μόνο ένα. Τώρα φθάνει ένα τεχνολογίας RNA που είναι το πρώτο στον κόσμο».

«Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό συγκεκριμένα το εμβόλιο, καθώς πρώτα απ’όλα πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό» πρόσθεσε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το εμβόλιο του Απριλίου δεν θα είναι το ίδιο με εκείνο του Ιανουαρίου καθώς «θα υπάρξουν εμβόλια που θα φτάσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι που θα αναπτυχθούν με άλλες τεχνικές».

Το εμβόλιο του Απριλίου δεν θα είναι το εμβόλιο του Ιανουαρίου. Υπάρχουν εμβόλια που θα φτάσουν την άνοιξη-καλοκαίρι, τα οποία θα γίνουν με άλλες τεχνικές.

Η στρατηγική της Γαλλίας προβλέπει σταδιακό εμβολιασμό με τους ηλικιωμένους στις δομές να εμβολιάζονται πρώτοι, τον Ιανουάριο, τις ευπαθείς ομάδες να ακολουθούν τον Φεβρουάριο και τον υπόλοιπο πληθυσμό την άνοιξη.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί