ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Τι ακριβώς συμβαίνει με το Καλίνινγκραντ που οδηγεί σε ΛΑΙΛΑΠΑ, ο ΧΑΡΤΗΣ που εξηγεί τα πάντα

Από μικρή αιτία...

Μεγάλη συγκέντρωση μονάδων πυραυλικών δυνάμεων και σκαφών επιφανείας με πυραύλους cruise φέρεται να παρατηρείται αυτή την ώρα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ που βρίσκεται «σφηνωμένος» μεταξύ των βαλτικών κρατών (Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία -πρώην σοβιετικές δημοκρατίας) και της Πολωνίας (πρώην μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας)! Τι ακριβώς συμβαίνει με την απαγόρευση της διαμετακόμισης εμπορευμάτων από τις περιοχές της Ρωσίας στην περιοχή του Καλίνινγκραντ;;;

Το Καλίνινγκραντ, παλαιότερα γνωστό ως το λιμάνι του Κένινγκσμπεργκ, πρωτεύουσα της Ανατολικής Πρωσίας, βρίσκεται σε απόσταση κάτω των 1.400 χλμ από το Λονδίνο και το Παρίσι και 500 χλμ από το Βερολίνο και ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Ρωσία είχε πει το 2018 πως είχε αναπτύξει πυραύλους Iskander στο Καλίνινγκραντ, που είχε καταληφθεί από τον Κόκκινο Στρατό τον Απρίλιο του 1945 και δόθηκε στη Σοβιετική Ένωση κατά την διάσκεψη του Πότσδαμ.

Από τις 18 Ιουνίου, η Λιθουανία έχει απαγορεύσει την διαμετακόμιση ορισμένων ρωσικών εμπορευμάτων από και προς την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Μέχρι πρότινος, μεταφέρονταν μέσω των σιδηροδρόμων της χώρας της Βαλτικής, με βάση συμφωνίες που είχαν συναφθεί πριν από είκοσι χρόνια. Χάρη σε αυτούς τους σιδηροδρόμους, δημιουργήθηκε επικοινωνία μεταξύ του Καλίνινγκραντ και της κύριας Ρωσίας.

Η μεταφορά ρωσικών αγαθών από τον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ έχει απαγορευτεί. Έτσι, η Λιθουανία δεν επιτρέπει πλέον από τα εδάφη της την μεταφορά προϊόντων από χυτοσίδηρο και χάλυβα, αεροπορικά είδη, πούρα, χαβιάρι, τσιμέντο, αρώματα, καύσιμα αεριωθουμένων, οικιακές συσκευές ακριβότερα από 750 ευρώ και πολλά άλλα. Η υπόλοιπη διέλευση συνεχίζεται χωρίς διακοπή, ανέφεραν οι αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Λιθουανία ότι παραβιάζει τις υποχρεώσεις της και απείλησε «με ενέργειες για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων».

Αν η Λιθουανία δεν συμμορφωθεί τότε το όποιο τελεσίγραφο της Ρωσίας θα μετουσιωθεί σε λαίλαπα, η οποία θα κατακάψει την Λιθουανία μέσω της συμμάχου Λευκορωσίας ή ισοπεδώνοντας και την Λετονία, ενώνοντας απευθείας το Καλίνινγκραντ με την κυρίως Ρωσία.

Δείτε τον χάρτη που εξηγεί τα πάντα και δείχνει τις σιδηροδρομικές γραμμές προς την Ρωσία που έχουν κλείσει οι Λιθουανοί! ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΑΙΤΙΑ:

Αρχική ΦΩΤΟ: Χάρτης euronews

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί