Και τώρα όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Οι πολιτικές της νέας αμερικανικής κυβέρνησης θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια τάξη, δήλωσε την Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Η Μόσχα είναι ανοιχτή σε επαφή με την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον κορυφαίο διπλωμάτη.
Ο Λαβρόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας που διοργάνωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το RT.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι υπό το φως της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο ως 47ου προέδρου των ΗΠΑ πως αυξάνονται οι εικασίες για την επιρροή του στις συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων θεμάτων.
«Ως εκ τούτου, πολλά εξαρτώνται από τις ΗΠΑ, πρώτα απ’ όλα, επειδή οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες σύμμαχοι των ΗΠΑ – Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία – είναι πλήρως προσανατολισμένοι στη θέση του Λευκού Οίκου, και υπό αυτή την έννοια, περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι αυτή η θέση στην τελική της μορφή», εξήγησε ο Λαβρόφ.
Ο υπουργός είπε επίσης ότι παραμένει ασαφές εάν οι υποσχέσεις του Τραμπ θα συμπέσουν με τις ενέργειές του.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να βάλει τέλος στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και έχει επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν για πολιτικές που ισχυρίστηκε ότι οδήγησαν στην κλιμάκωση των παγκόσμιων εντάσεων και ώθησαν τον κόσμο πιο κοντά στο χείλος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόλυτο «χαστούκι» στη διεθνιστική Ε.Ε.: «Δεν έχετε καμία θέση στις συνομιλίες για την Ουκρανία», video
- Ανήμποροι να σταματήσουν την Ρωσία υπό τις παρούσες συνθήκες! Τι συμβαίνει στην Αίγυπτο
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο