• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κύπρος-Covid-19: Δεν δικαιολογούνται τέτοιας έντασης αντιδράσεις σε αποφάσεις για προστασία του συνόλου του πληθυσμού, δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Κύπρος-Covid-19: Δεν δικαιολογούνται τέτοιας έντασης αντιδράσεις σε αποφάσεις για προστασία του συνόλου του πληθυσμού, δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Όταν οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι για καθαρά προστασία του συνόλου του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε Ελληνοκυπρίων, είτε Τουρκοκυπρίων, δεν νομίζω να δικαιολογούνται ανάλογες σε ένταση αντιδράσεις

δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων.

Ο Κύπριος πρόεδρος είπε πως «είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, της κάθε ομάδας να αντιδράσει κατά τον τρόπο που η ίδια νομίζει ότι εκφράζει τις απόψεις της».

Όμως, ανέφερε, «να λαμβάνουμε υπόψη ότι όταν υπάρχουν πολιτικά κριτήρια σε κάποιες αποφάσεις δικαιολογούνται και οι αντιδράσεις, όταν όμως είναι για καθαρά προστασία του συνόλου του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε Ελληνοκυπρίων, είτε Τουρκοκυπρίων, δεν νομίζω να δικαιολογούνται ανάλογες σε ένταση αντιδράσεις».

«Όμως είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όπως ο ίδιος πιστεύει ότι κατά αυτό τον τρόπο εκφράζει τα αισθήματά του», είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Οι κυπριακές αρχές, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων που έλαβαν για τον κοροναϊό, αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα το προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων.

photo eurokinissi