Κύπριοι συνδικαλιστές για κορονοϊό: «Τα κατοικίδια έχουν περισσότερα δικαιώματα από τα παιδιά»

Για τα δικαιώματα των παιδιών στην Κύπρο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε η συνδικαλιστική ένωση «Ισότητα».

Καταγγελία σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών στην Κύπρο, εν μέσω καραντίνας, φέρεται να έκανε νωρίτερα σήμερα η συνδακαλιστική ένωση «Ισότητα».

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, τα κατοικίδια, στα νέα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, φαίνεται να έχουν περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με τα παιδιά.

Ειδικότερα, βάσει των νέων μέτρων, οι Κύπριοι μπορούν να βγουν από το σπίτι τους μόνο μια φορά για ψώνια ή για άσκηση και μετά από έγκριση σχετικού μηνύματος που έχουν στείλει και φέροντας μαζί τους έγγραφα, όπως είναι η ταυτότητα.


Αυτή η έγκριση, ωστόσο, δεν απαιτείται για περιπτώσεις, όπως είναι η μετάβαση σε φαρμακείο, η αιμοδοσία, οι μετακινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, η παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και οι βόλτες με σκύλους.

Τι υπογραμμίζει η καταγγελία
Συγκεκριμένα, η συνδικαλιστική ένωση, στην καταγγελία της, επισημαίνει ότι τα παιδιά αντιμετωπίζονται πλέον με τα νέα μέτρα ως πολίτες Β’ κατηγορίας.

«Τα παιδιά στερούνται του δικαιώματός τους για άθληση και αναψυχή, γεγονός που επηρεάζει την υγεία τους. Άμα ένας γονιός πάει για παράδειγμα στο σούπερ μάρκετ, το παιδί δεν μπορεί να βγει έξω για βόλτα», αναφέρει η «Ισότητα».

Η συνδικαλιστική ένωση, παράλληλα, κάλεσε τις αρχές να αφήσει στους γονείς να δουλεύουν πλέον από το σπίτι τους, επισημαίνοντας ότι όσοι δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, είναι αναγκασμένοι να παίρνουν και τα παιδιά μαζί τους στη δουλειά.

«Στο δημόσιο έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα με την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα που έλαβε η Κύπρος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων, καθώς και των πάρκων και των παιδικών χαρών, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αγγίξει τα 469 και οι νεκροί τους εννέα.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί