Κρίση και αφερεγγυότητα: Η γερμανική βιομηχανία καταγράφει συνεχή πτώση!!!

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κρίση. Χιλιάδες εταιρείες έχουν χρεοκοπήσει από το 2022 υπό την πίεση της δραματικής αύξησης του ενεργειακού κόστους και άλλων δυσμενών συνθηκών.

Η γερμανική βιομηχανία για άλλη μια φορά δέχτηκε μειωμένες παραγγελίες τον Απρίλιο. Αυτό ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτό, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,4 τοις εκατό σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ανέμεναν αύξηση 3,0%. Η πτώση τον Απρίλιο ακολουθεί την απότομη πτώση του Μαρτίου, στο 10,9 τοις εκατό.

Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, οι εισερχόμενες παραγγελίες τον Απρίλιο του 2023 μειώθηκαν κατά 9,9%.

Πτώση στις πωλήσεις επίπλων

Οι κατασκευαστές επίπλων εκφράζουν τις ανησυχίες τους στην τρέχουσα εμπορική έκθεση βιομηχανίας επίπλων στην Κολωνία, το IMM Spring Edition. 

Αρκετοί τοπικοί κατασκευαστές έμειναν εντελώς μακριά από τη μεγαλύτερη έκθεση επίπλων στον κόσμο, η οποία προσπαθεί να ξαναρχίσει μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών για τον κορωνοϊό. Άλλοι αναφέρουν ότι ο αριθμός των επισκεπτών στα καταστήματα επίπλων έχει μειωθεί κατά 30 με 40 τοις εκατό. «Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τεταμένη», λέει ο Markus Meyer, Πρόεδρος του Furniture and Kitchens Trade Association.

Τα σχέδια για “πράσινα” συστήματα θέρμανσης “σκοτώνουν” την κατανάλωση

Οι κατασκευαστές επίπλων ρίχνουν την ευθύνη πάνω από όλα στον Robert Habeck, υπουργό Βιομηχανικής Πολιτικής και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας. Ο Χάμπεκ προωθεί ένα σχέδιο “ενεργειακής αναβάθμισης” των συστημάτων θέρμανσης, λέγοντας ότι το 15% των εκπομπών της χώρας προέρχονται από τον τομέα της θέρμανσης.

“Τα σχέδια θέρμανσης του έχουν αναστατώσει τους καταναλωτές. “Οι άνθρωποι φοβούνται την κατάσταση ότι θα χαλάσει το σύστημα θέρμανσης και στη συνέχεια θα πρέπει να επενδύσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε νέα τεχνολογία και ανακαίνιση του σπιτιού τους. Έτσι κρατούν τα χρήματά τους μαζί”, λέει ο Meyer.

Το ένα τέταρτο των κατασκευαστών σχεδιάζει ήδη εργασία μικρής διάρκειας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η πτώση είναι η μεγαλύτερη από το 2008.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί