Κουράστηκαν με τους Ουκρανούς στην Ευρώπη! Σημαντικές εξελίξεις

Τι γίνεται με τα σπίτια που έβαλαν μέσα πρόσφυγες…

Η ιρλανδική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει την διάρκεια παραμονής των Ουκρανών προσφύγων σε δημόσια καταλύματα, καθώς πλέον οι Ευρωπαίοι κουράστηκαν!

Σε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς έχει επιτραπεί μέχρι στιγμής να μείνουν σε ξενοδοχεία και κοιτώνες για αόριστο χρονικό διάστημα με έξοδα των φορολογουμένων. Το κόστος που προκύπτει ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Irish Examiner , έχει δοθεί προθεσμία τριών μηνών λόγω της στεγαστικής κρίσης στην Ιρλανδία. Μετά από αυτό το διάστημα, οι Ουκρανοί θα πρέπει να καλύψουν τα δικά τους έξοδα.


Εάν το μέτρο εφαρμοστεί, οι Ουκρανοί θα πρέπει να αναζητήσουν στέγη στην αγορά ιδιωτικών ενοικίων. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα «Προσφορά Στέγης», βάσει του οποίου η κυβέρνηση πληρώνει στους ιδιοκτήτες 800 ευρώ τον μήνα για να χρησιμοποιούν ένα από τα ακίνητά τους ειδικά για Ουκρανούς.

Σύμφωνα με τον Irish Examiner, η κυβέρνηση θα πλασάρει την επερχόμενη αλλαγή ως τρόπο για τους Ουκρανούς να «ενσωματωθούν γρήγορα στην κοινωνία». Ωστόσο, η εφημερίδα υποψιάζεται ότι πρόκειται για μια τακτική για να «αποτρέψει περισσότερους Ουκρανούς από το να αναζητήσουν στέγη στην Ιρλανδία».

Οι νέοι περιορισμοί «θα ευθυγραμμίσουν την προσφορά της Ιρλανδίας με αυτή άλλων χωρών της ΕΕ», είπε επίσης κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα. Ορισμένες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) προσφέρουν επί του παρόντος καταλύματα με κρατική χρηματοδότηση για 90 έως 180 ημέρες! Αλλά πλέον όλοι έχουν κουραστεί από την κατάσταση και ζητούν χρήματα!!!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Bloomberg pool

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί