Ζελένσκι: «Εύχομαι ο Πούτιν να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε υπόγειο με κουβά για τουαλέτα»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε να κλείσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε ένα υπόγειο χωρίς τουαλέτα, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε ένα ουκρανικό χωριό, το οποίο επανακτήθηκε πριν από έναν χρόνο.

Έντεκα άνθρωποι πέθαναν σε αυτό το υπόγειο των 200 τετραγωνικών μέτρων όπου παρέμειναν έγκλειστοι επί 27 ημέρες οι 367 από τους περίπου 400 κατοίκους της κοινότητας, τον Μάρτιο του 2022, όπως είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν στο απόλυτο σκοτάδι, περιμένοντας την επιστροφή των Ουκρανών (σ.σ. στρατιωτών). Έγραψαν (στους τοίχους) τα ονόματα εκείνων που πέθαναν και τις ημερομηνίες για να μην τους ξεχάσουν. Και τα παιδιά έγραψαν τους στίχους του εθνικού ύμνου» είπε ο Ζελένσκι, σε μια τελετή προς τιμή των κατοίκων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνοδευόταν από τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ και τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.

«Αφού το είδα αυτό, εύχομαι ο Ρώσος πρόεδρος να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σε έναν υπόγειο με έναν κουβά για τουαλέτα», είπε ο Ζελένσκι, σε αυτό το χωριό, στην περιφέρεια του Τσερνίχιφ.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Χάμπεκ και την Μπούριτς που παρέστησαν σε αυτήν την τελετή και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι σύμμαχοι της Ουκρανίας να δουν αυτό το υπόγειο για να αποφασίσουν «αν θα βοηθήσουν την Ουκρανία ή αν θα συνεχίσουν να σκέφτονται πώς θα βρουν έναν τρόπο να συνομιλήσουν με τη Ρωσία».

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί