Ζαχάροβα: Ρεσιτάλ αντιρωσικής υστερίας από τη Μολδαβία

Η Μολδαβία έκανε μια αντιπαραγωγική επιλογή υπέρ της πυροδότησης της αντιρωσικής υστερίας χωρίς να επιδείξει ετοιμότητα για διάλογο με τη Μόσχα, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.«Μόλις στις 17 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η Πρόεδρος της Μολδαβίας, Maia Sandu , μιλώντας στο κοινοβούλιο, έκανε αβάσιμες δηλώσεις για «πράκτορες του Κρεμλίνου» και την επιθυμία της Ρωσίας να «φέρει τον πόλεμο στη Μολδαβία».

Την ίδια μέρα, μιλώντας στην τηλεόραση, αναφέρθηκε η νομικά άκυρη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έχει φτάσει μέχρι την άμεση συκοφαντία, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική ηγεσία είναι «προσωπικά ένοχη για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία», υπενθύμισε ο διπλωμάτης.

«Οι δολοφόνοι (σας θυμίζουμε ειδικά για τους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις στη Μολδαβία) είναι αυτοί που περπατούν με τη στολή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , καυχώνται για τα σύμβολα των εγκληματικών εθνικών ταγμάτων Bandera που αντιγράφονται από τους Γερμανούς Ναζί».


Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Μολδαβίας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το Κισινάου.


«Αναμένουμε ότι θα βρουν τη δύναμη να ρίξουν μια νηφάλια ματιά στην κατάσταση και να ακολουθήσουν τον δρόμο της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη χώρα μας», κατέληξε.

pixabay photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί