Υπολειτουργούν σήμερα οι μεταφορές στη Γερμανία: Απεργίες λόγω αυξημένου κόστους ζωής

Τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολωνίας είναι σήμερα σχεδόν άδεια, κατά την πρώτη ημέρα ενός νέου γύρου απεργιών που οργάνωσε το γερμανικό συνδικάτο Verdi λόγω της κρίσης του κόστους ζωής.

Σχεδόν 100.000 άνθρωποι θα επηρεαστούν σήμερα και αύριο από τις απεργίες των εργαζομένων στην ασφάλεια των τριών αεροδρομίων, ανακοίνωσε η ένωση των αεροδρομίων ADV, ενώ θα ματαιωθούν περίπου 700 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν απ’ αυτά.

«Η κατάσταση σήμερα στους τερματικούς σταθμούς είναι η ίδια με προηγούμενες απεργίες της Verdi φέτος: τα τέρμιναλ αναχωρήσεων είναι άδεια, η κατάσταση είναι ήρεμη», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Αμβούργου.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε πως διαπραγματεύεται με την ένωση αεροπορικής ασφαλείας BDLS για να πιέσει για να αυξηθούν οι αμοιβές για τις βάρδιες της νύχτας, των σαββατοκύριακων και των αργιών και πως δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια λύση.

Αύριο, Παρασκευή, η απεργία πρόκειται να διευρυνθεί καθώς το Verdi έχει καλέσει το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου της Στουτγάρδης να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να ματαιώσει όλες τις αναχωρήσεις.

Το γερμανικό συνδικάτο EVG έχει επίσης καλέσει σε πανεθνική απεργία στα μέσα μεταφοράς αύριο, Παρασκευή. Μεταξύ των εταιρειών που θα επηραστούν από την κινητοποίηση αυτή είναι η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Η απεργία θα επηρεάσει 50 εταιρείες και θα διαρκέσει από τις 3 π.μ. έως τις 11 μ.μ. (04:00 έως τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και αναμένονται σοβαρά προβλήματα, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Ο υψηλός πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει προκαλέσει ένα κύμα απεργιών τους τελευταίους μήνες, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερους μισθούς για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί