όπου η χρήση μάσκας είναι από σήμερα υποχρεωτική για τους πεζούς, ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας.
«Η χρήση μάσκας δεν θα απαιτείται» από αυτούς «που κάνουν φυσική άσκηση τρέχοντας πεζή ή ποδηλατώντας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα της δημαρχίας του Παρισιού.
Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική στη γαλλική πρωτεύουσα και τα κοντινά προάστιά της από σήμερα το πρωί, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του νέου κορονοϊου.
Από το αρχηγείο της αστυνομίας ανακοινώθηκε επίσης πως ούτε τα παιδιά κάτω των 11 ετών έχουν υποχρέωση να φορούν μάσκα.
Η Γαλλία κατέγραψε χθες, Πέμπτη, ρεκόρ μολύνσεων από τον Μάιο, με 6.000 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.
Η μη συμμόρφωση προς την υποχρέωση χρήσης μάσκας τιμωρείται με πρόστιμο 135 ευρώ. Μέχρι τώρα, η υποχρέωση αυτή περιοριζόταν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ορισμένες πολυσύχναστες ή τουριστικές συνοικίες του Παρισιού.
(ΦΩΤΟ:Screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









