«Βρείτε τα επιτέλους με τους Ρώσους»: Φτάνουν στο «αμήν» στη Δύση με Ουκρανία

Ο ένας μετά τον άλλον -άλλοι στο παρασκήνιο και άλλοι στα φανερά- ζητούν ειρήνη με τον Πούτιν.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει επιτέλους να κλείσουν μια συμφωνία και να επιδιώξουν άμβλυνση με τη Ρωσία για να αποτρέψουν έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που θα παρείχε τη βάση για την παγκόσμια ειρήνη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής, David Sacks, σε γκαλά για το ρεπουμπλικανό think-tank “American Moment” στην Ουάσιγκτον.

Είναι ακόμα ένας από τους πολλούς δυτικούς που δραστηριοποιούνται στο οικονομικό πεδίο που ζητούν διακαώς να σταματήσει αυτός ο ιδιότυπος παγκόσμιος πόλεμος.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο 51χρονος είπε επίσης ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία αποδείχθηκε τελικά αποτυχημένη.

Κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για την παράταση της αντιπαράθεσης και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.


«Η ιδέα ότι οι κυρώσεις λειτουργούν είναι εντελώς απατηλή. Η ρωσική οικονομία σταθεροποιήθηκε και μάλιστα ξεπέρασε τις οικονομίες της G7 το 2023».

Ο Sacks τόνισε ότι ένα «πραγματικό θύμα» των κυρώσεων ήταν η Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι «ο πληθυσμός της ηπείρου έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο πόλεμος του ΝΑΤΟ με αντιπροσώπους με τη Ρωσία δεν είναι προς το συμφέρον του».


Επικαλούμενος το ασύμμετρο κόστος παραγωγής βλημάτων πυροβολικού και το μέγεθος του ρωσικού στρατού έναντι του στρατού της Ουκρανίας, ο επιχειρηματίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ενώ επιδιώκουμε να αποδυναμώσουμε τη Ρωσία, εμείς [η Δύση] μόνο αποδυναμώνουμε τον εαυτό μας».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί