Βουλγαρία: Ο Εμίλ Ντιμιτρόφ νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων

Ο Εμίλ Ντιμιτρόφ ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων της Βουλγαρίας, διαδεχόμενος τον Νένο Ντίμοφ, έπειτα από την απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια της συνεδρίασης του κυβερνητικού συνασπισμού. Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ντίμοφ συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σκόπιμη κακοδιαχείριση, η οποία οδήγησε σε σοβαρή κρίση στη διανομή πόσιμου νερού στην πόλη Πέρνικ, στα […]

Ο Εμίλ Ντιμιτρόφ ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων της Βουλγαρίας,

διαδεχόμενος τον Νένο Ντίμοφ, έπειτα από την απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια της συνεδρίασης του κυβερνητικού συνασπισμού.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ντίμοφ συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σκόπιμη κακοδιαχείριση, η οποία οδήγησε σε σοβαρή κρίση στη διανομή πόσιμου νερού στην πόλη Πέρνικ, στα τέλη του 2019.

Ο οικονομολόγος Εμίλ Ντιμιτρόφ γεννήθηκε στο Πέρνικ και το 2001 ήταν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων της Βουλγαρίας. Ο διορισμός του κ. Ντιμιτρόφ αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο σήμερα ή αύριο.

Ο επικεφαλής του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, του οποίου το κόμμα είχε προτείνει τον κ. Ντίμοφ για τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος δήλωσε ότι ο κ. Ντίμοφ είναι ο “αποδιοπομπαίος τράγος” της κρίσης νερού στο Πέρνικ, αφού – όπως υπογράμμισε – ενέκρινε τα μηνιαία προγράμματα διάθεσης του νερού με βάση τις εκθέσεις των τοπικών εταιρειών ύδρευσης.

Για τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, ο κ. Καρακατσάνοφ επισήμανε πως είναι ικανός να προχωρήσει στη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν στην επίλυση του προβλήματος στο Πέρνικ.

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί