Βετεράνος CIA για παραίτηση Νούλαντ: Θα τη θυμούνται όλοι για τη λέξη που αρχίζει από «γα…»

Η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, που συνέδεσε το όνομά της με τα γεγονότα της Ουκρανίας, παραιτήθηκε χθες αιφνιδίως.

“Θα τη θυμούνται γιατί οδήγησε την Ουκρανία στον γκρεμό, σε μια άβυσσο, μοιράζοντας…μπισκότα. Αλλά όσον αφορά την κληρονομιά που έχει απομείνει, δεν άφησε καμία κληρονομιά. Καμία θετική κληρονομιά εκτός από αυτή, γνωστή ως χρήση της λέξης “γ”».

Τα παραπάνω δήλωσε στο Sputnik ο Λάρι Τζόνσον, ένας συνταξιούχος αξιωματικός των πληροφοριών της CIA και στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπενθυμίζοντας τον ρόλο της Νούλαντ στο ουκρανικό πραξικόπημα του 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι η Νούλαντ θα παραιτηθεί τις επόμενες εβδομάδες από τη θέση της υφυπουργού Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον βετεράνο της CIA, η απόφαση της Νούλαντ να συνταξιοδοτηθεί ήταν μια έκπληξη.

Αυτό είναι εντελώς απροσδόκητο», είπε.

«Νομίζω ότι μια εξήγηση είναι ότι πιθανώς παραιτείται λόγω απογοήτευσης επειδή θεωρεί ότι μειώνεται η υποστήριξη της υπόλοιπης ομάδας Μπάιντεν για την αποστολή στην Ουκρανία… Νομίζω ότι αναγνωρίζει ότι το τέλος είναι κοντά σε σχέση με την Ουκρανία».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί