Β. Κορέα υπέρ Ρωσίας: “Ανόητη προσπάθεια των ΗΠΑ να δικαιολογήσουν νέες προμήθειες όπλων στην Ουκρανία”

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέα διέψευσε τον ισχυρισμό των ΗΠΑ πως προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα και πυρομαχικά.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι, είχε παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που είπε πως απεικονίζουν ρωσικά τρένα να επιστρέφουν από την ασιατική χώρα φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών για την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ.

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε τη Βάγκνερ «εγκληματική οργάνωση», ενώ ανακοίνωσε πως έστειλε το υλικό που διαθέτει στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.


Ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης έκανε λόγο για «ανόητη προσπάθεια να δικαιολογηθεί» η μελλοντική αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία από την αμερικανική κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την Πέμπτη 31 άρματα μάχης Abrams στο Κίεβο.

Ο Κουόνγκ Τζονγκ Γκαν, γενικός διευθυντής του τμήματος αμερικανικών υποθέσεων, μίλησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA περί «εντελώς κατασκευασμένης φήμης» και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με «συνέπειες εντελώς ανεπιθύμητες» για αυτή αν συνεχίσει να τη διαδίδει.

«Η προσπάθεια κατασπίλωσης της εικόνας» της Βόρειας Κορέας «με την κατασκευή ενός πράγματος που δεν υπάρχει είναι σοβαρή πρόκληση, που δεν μπορεί να επιτραπεί ποτέ και ενδέχεται να προκαλέσει αντίδραση», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην προσεχή παράδοση αμερικανικών αρμάτων μάχης στον ουκρανικό στρατό, έκανε λόγο για «ανήθικο έγκλημα» με σκοπό «να διατηρηθεί ασταθής η διεθνής κατάσταση».

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί