σύμφωνα με την εταιρεία που εξασφαλίζει τη λειτουργία του σταθμού, η οποία υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές.
Ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών έπληξε τη χερσόνησο του Νότο στο κέντρο της χώρας και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους, ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με μια ακόμη προσωρινή καταμέτρηση των αρχών, και προκάλεσε ένα τσουνάμι με μεγάλα κύματα.
Η καταστροφή αυτή αναβίωσε στην Ιαπωνία τις οδυνηρές μνήμες του σεισμού του Μαρτίου 2011 και του τσουνάμι που έπληξε τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και την τήξη των πυρήνων τριών αντιδραστήρων του.
Κύματα ύψους μέχρι 1 μέτρο άρχιαν να φθάνουν στον πυρηνικό σταθμό Σίκα την 1η Ιανουαρίου γύρω στις 16:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας), περίπου 20 λεπτά μετά το σεισμό, σύμφωνα με την εταιρεία Hokuriku Electric Power. Στη συνέχεια ακολούθησαν μεγαλύτερα κύματα.
«Η ανάλυσή μας έδειξε πως κύματα ύψους μέχρι τρία μέτρα έφθασαν γύρω στις 17:45 στο κάτω μέρος του σταθμού, ο οποίος βρίσκεται στην ακτή, αλλά σε ύψος 11 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως αυτός ο πυρηνικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χερσονήσου του Νότο, προστατεύεται εξάλλου από φράγμα ύψους τεσσάρων μέτρων, το οποίο κατασκευάσθηκε μετά το δυστύχημα του 2011 στη Φουκουσίμα.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο