Τραμπ: “Να ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία”

«Διαπραγματευτείτε την ειρήνη».

Ο Τραμπ καλεί τον Λευκό Οίκο σε…αυτοσυγκράτηση σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του Κιέβου.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να ανοίξουν το δρόμο για μια ειρηνευτική διευθέτηση στην Ουκρανία, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη στρατιωτική βοήθεια που στέλνει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο, πρότεινε την Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε αμερικανική ραδιοφωνική εκπομπή, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στον αγώνα της με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διαπραγματευτούν την ειρήνη μεταξύ αυτών των δύο χωρών και δεν νομίζω ότι πρέπει να στέλνουν πολλά όπλα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.

Ο Τραμπ απέφυγε την ερώτηση όταν ρωτήθηκε εάν ήθελε να διακόψει εντελώς τη βοήθεια για την Ουκρανία, δηλώνοντας αντ’ αυτού ότι ήθελε «να το κάνει έτσι ώστε η Ουκρανία και η Ρωσία να πρέπει να… παλέψουν για την τελευταία μέρα. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, και πρέπει να σταματήσει τώρα. Και δεν πρόκειται να σταματήσει αν συνεχίσουμε απλώς να φορτώνουμε κάτι».

(eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί