Μετά τις αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το ξέσπασμα του κορωνοϊού, επιμένοντας ότι πάνω απ’ όλα ήθελε να αποφευχθεί ο «πανικός».
Οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η δημοσιοποίηση αποσπασμάτων αυτού του βιβλίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «προδοσία» του αμερικανικού λαού από τον πρόεδρο.
«Ήθελα πάντα να υποβαθμίζω» τον κίνδυνο, εξήγησε ο Τραμπ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γούντγουορντ στις 19 Μαρτίου.
Όταν ρωτήθηκε, σήμερα το απόγευμα, για το θέμα αυτό, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι έκανε αυτή τη δήλωση.
«Ήμουν πολύ ανοιχτός, με τον Γούντγουορντ και με οποιονδήποτε άλλο: δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε τον πανικό», είπε.
«Δεν θέλω να φοβούνται οι άνθρωποι, δεν θέλω να δημιουργώ πανικό», επέμεινε ο πρόεδρος, ο οποίος στις αρχές της πανδημίας δήλωνε ότι ο νέος κορωνοϊός θα εξαφανιζόταν «σαν από θαύμα».
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θα πάει στις ΗΠΑ πριν την αλλαγή του χρόνου ο Ζελένσκι;
- Η Κίνα εκτοξεύει συνεχώς διαστημικούς πυραύλους, vid
- Ο Μαδούρο χορεύει σάλσα…με συνοδό ένα ανθρωποειδές Ρομπότ! vid
- Καιρός: Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Πού θα χιονίσει
- Τα νοσοκομεία όπου οι άνθρωποι λιγοστεύουν και τα ρομπότ αυξάνονται, vid
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο, vid
- Ο Σακίλ Ο’Νιλ διέλυσε…το video wall εκπομπής για το θέαμα! Viral το βίντεο
- Hellenic Train: Λόγω τεχνικής βλάβης, ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη
- Ο ντε φάκτο ηγέτης του Σουδάν συναντήθηκε με τον Ερντογάν στην Άγκυρα
- Τραγωδία στην Τανζανία: Πέντε νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στο Κιλιμάντζαρο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΜΜ
ΓΙΟΡΤΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΚΑΙΡΟΣ
ΤΡΕΝΟ
ΒΕΡΟΙΑ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
VIRAL









