Ο γνωστός Τούρκος γεωλόγος, καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ, υποστήριξε ότι ο αναμενόμενος μεγάλος σεισμός στη Θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι, το ύψος του οποίου θα έφτανε τα επτά μέτρα στις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.
Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία της Ηράκλειας στην Ανατολική Θράκη, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι «το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας εκτείνεται από την Κωνσταντινούπολη έως την Ηράκλεια και η κίνηση αυτού του ρήγματος επηρεάζει άμεσα τον σεισμικό κίνδυνο στην περιοχή.
Στην περιοχή αναμένεται σεισμός 7,6 Ρίχτερ, ως εκ τούτου η Ηράκλεια βρίσκεται στο στόμα του λύκου».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι συνέπειες του πιθανού αυτού σεισμού εξαρτώνται από το αν θα υπάρξει μετατόπιση του εδάφους ή όχι.
«Εάν υπάρξει μετάπτωση του εδάφους, γεγονός που μπορεί να συμβεί, μπορεί να δημιουργηθεί τσουνάμι στην κεντρική λεκάνη. Αυτό υπολογίστηκε στα ανατολικά της Θάλασσας του Μαρμαρά».
Όπως είπε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. «Θα μπορούσε να δημιουργηθεί τσουνάμι κοντά στα 7 μέτρα ως αποτέλεσμα μιας πιθανής μετάπτωσης του εδάφους. Στον ‘Αγιο Στέφανο, όπου βρίσκεται η Σχολή Πολέμου της Αεροπορίας, το ύψος του κύματος θα μπορούσε να φτάσει και τα 7 μέτρα» σημείωσε ο Τούρκος καθηγητής.
ΑΠΕΜΠΕ,Γ. Μανδαλίδη – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









