Τουρκία: «Μπλόκο» στους τραπεζικούς λογαριασμούς του φιλοκουρδικού κόμματος HDP λίγο πριν τις εκλογές

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εισέλθει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – όπως όλα δείχνουν – θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόμματος HDP.

Ειδικότερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε να στερήσει προσωρινά από το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της χώρας, την δημόσια επιδότηση, μπλοκάροντας τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Παράλληλα, συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην διακοπή της λειτουργίας του κόμματος με κατηγορίες για σχέσεις με το PKK.

Κατηγορίες για «τρομοκρατία»
Το τουρκικό καθεστώς κατηγορεί το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, τρίτη δύναμη στο τουρκικό κοινοβούλιο, για «τρομοκρατία», ενώ απειλές έχουν διατυπωθεί για την διακοπή της λειτουργίας του, λίγους μήνες πριν από την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, η διενέργεια των οποίων πιθανότατα θα επισπευσθεί, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 539 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (28,7 εκατομμύρια δολάρια) κρατικής επιχορήγησης επρόκειτο να δοθούν αυτήν την χρονιά στο HDP, το ένα τρίτο εξ αυτών στις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για την στέρηση της κρατικής επιχορήγησης από το κόμμα ελήφθη με 8 ψήφους υπέρ και 7 κατά.

Στο κατηγορητήριο, ο γενικός εισαγγελέας δηλώνει ότι το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας συνδέεται «κατά οργανικό τρόπο» με το PKK.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί