Το Βερολίνο καταδικάζει τις δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού περί χρήσης πυρηνικών όπλων στη Γάζα

Η γερμανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα την απειλή του υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ισραήλ Αμιχάι Ελιγιάχου περί ενδεχομένου χρήσης πυρηνικών όπλων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών Κάτριν Ντεσάουερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο ισραηλινός υπουργός, ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν η λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλον τον κόσμο», απάντησε: «Είναι μια επιλογή».

Το γραφείο πάντως του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι οι δηλώσεις «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ενώ επισημαίνεται ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μη θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανέστειλε «μέχρι νεωτέρας» τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις. Ο ίδιος ο κ. Ελιγιάχου, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), δικαιολογήθηκε κάνοντας λόγο για «μεταφορική σημασία» των δηλώσεών του.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί