Το μυστήριο «πυρηνικό» πείραμα των ΗΠΑ σήμανε συναγερμό στη Ρωσία!! «Σας παρακολουθούμε»

Υπάρχει κινητικότητα. Κάποιοι ετοιμάζονται...

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι τεστάρισε μια «χημική έκρηξη» στο χώρο Εθνικής Ασφάλειας της Νεβάδα αυτή την εβδομάδα ως μέρος μιας προσπάθειας βελτίωσης της ανίχνευσης πυρηνικών εκρήξεων.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σεισμόμετρα, αισθητήρες υπερήχων, ηλεκτρομαγνητικούς αισθητήρες, δειγματολήπτες χημικών και ραδιοϊχνηλατών.

Η Τοποθεσία Εθνικής Ασφάλειας της Νεβάδα, παλαιότερα γνωστή ως Τόπος Δοκιμών της Νεβάδα, βρίσκεται στη νοτιοανατολική κομητεία Nye. Ιδρύθηκε για πυρηνικές δοκιμές και συνεχίζει να λειτουργεί ως χώρος έρευνας και ανάπτυξης όπλων.

Αντίδραση από Μόσχα

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Παρασκευή ότι «το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά ένα ισχυρό εκρηκτικό πείραμα που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα σε μια τοποθεσία πυρηνικών δοκιμών στη Νεβάδα».

«Η δοκιμή της Τετάρτης χρησιμοποίησε χημικά και ραδιοϊσότοπα για να «επικυρώσει νέα μοντέλα πρόβλεψης έκρηξης που μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση ατομικών εκρήξεων σε άλλες χώρες», ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο το Υπουργείο Ενέργειας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax αποκάλυψε ότι ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση ότι η Ρωσία παρακολουθεί τώρα στενά την κατάσταση.

«Νωρίτερα, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο [της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας] δήλωσε ότι οι υπόγειες δοκιμές στις 18 Οκτωβρίου στη Νεβάδα πρέπει να λάβουν διεθνή νομική αξιολόγηση, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT) και είναι υποχρεωμένες να απέχουν από την παραβίαση αυτής της συμφωνίας».

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ επιχειρούν να διασκεδάσουν τις όποιες ανησυχίες:

«Αυτά τα πειράματα προωθούν τις προσπάθειές μας να αναπτύξουμε νέα τεχνολογία για την υποστήριξη των στόχων των ΗΠΑ για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Θα βοηθήσουν στη μείωση των παγκόσμιων πυρηνικών απειλών βελτιώνοντας τον εντοπισμό υπόγειων πυρηνικών δοκιμών».

Μάλιστα το συγκεκριμένο πείραμα των ΗΠΑ δεν λαμβάνει χώρα τώρα τυχαία!

Έρχεται λίγο αφότου η ρωσική Βουλή αποφάσισε να ανακαλέσει την επικύρωση της Συνθήκης για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών. Η όποια ψηφοφορία θα είναι μία τυπική υπόθεση, αφού σχεδόν οι πάντες έχουν ταχθεί υπέρ.

Τώρα μένει να υπογραφεί το σχετικό διάταγμα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί