Η Ρωσία «δεν αναμένει αλλαγές» προς το καλύτερο στις σχέσεις της με το Λονδίνο μετά την εκλογή της Λιζ Τρας στη βρετανική πρωθυπουργία, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της κ. Τρας, που έγιναν όταν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών (…), μπορούμε να πούμε με πολλή βεβαιότητα πως δεν πρέπει να περιμένουμε αλλαγές προς το καλύτερο», δήλωσε ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η Λιζ Τρας είναι γνωστή για τη σκληρή γραμμή της έναντι της Ρωσίας, την οποία χαρακτηρίζει «επιθετική» χώρα, ιδιαίτερα λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία που διεξάγεται από τις 24 Φεβρουαρίου.
Η Ουκρανία ήταν ήδη προτεραιότητα για τον προκάτοχό της, τον Μπόρις Τζόνσον, όμως η Λιζ Τρας προειδοποίησε πως θα διπλασιάσει τις προσπάθειες για να την υποστηρίξει.
«Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε πιο μακριά και πιο γρήγορα για να διώξουμε τη Ρωσία απ’ όλη την Ουκρανία», είχε δηλώσει τον Απρίλιο.
(scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έπληξε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις
- «Να είστε σε εγρήγορση»: Καλούν τους πολίτες στην Κύπρο να είναι σε ετοιμότητα – Θα τους αποσταλεί SMS, vid
- Καύσιμα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά – Πού εντοπίστηκαν αποκλίσεις στις τιμές
- Η Γερμανία δεν σχεδιάζει προς το παρόν να στείλει στρατιωτική υποστήριξη στην Κύπρο
- Επεκτείνεται διαρκώς ο πόλεμος: Οι Ιρανοί επιτέθηκαν κατά του ιρακινού Κουρδιστάν
- Πολεμικό θρίλερ και στον Ινδικό Ωκεανό: Η στιγμή που οι Αμερικανοί χτυπούν ιρανική φρεγάτα – Vid
- Για πιθανή έκδοση του ψηφιακού ευρώ το 2029 μιλάει ο Πιερρακάκης
- Βία δίχως τέλος – Επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο έξω από σχολείο στον Αγ. Παντελεήμονα
- Τρομερά κύματα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη – Βαρύς ο φόρος αίματος για τους Ιρανούς, vid
- Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα ως υπόπτους για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Κίνας









