Ο Σάντσεθ απαντούσε στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απείλησε να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με τη Μαδρίτη αναφορικά με τη θέση της στη σύγκρουση.
«Με αυτό τον τρόπο ξεκινούν οι μεγάλες καταστροφές της ανθρωπότητας … Δεν μπορείς να παίζεις ρώσικη ρουλέτα με την τύχη εκατομμύριων», δήλωσε ο Σάντσεθ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους πολίτες.
Η ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ αυξήθηκε αφότου ο Σάντσεθ χαρακτήρισε τους αμερικανικούς και ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Ιράν απερίσκεπτους και παράνομους και στη συνέχεια απαγόρευσε στα αμερικανικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στη νότια Ισπανία για την επίθεση κατά της Τεχεράνης.
Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά του με συγκρούσεις και βόμβες.
«Η θέση της ισπανικής κυβέρνησης μπορεί να συνοψισθεί σε τρεις λέξεις: Όχι στον πόλεμο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η θέση αυτή δεν είναι προσποιητή και έχει συνοχή.
«Δεν θα είμαστε συνένοχοι σε κάτι που είναι κακό για τον κόσμο ή αντίθετο στις αξίες και τα συμφέροντά μας απλά και μόνο για να αποφύγουμε τα αντίποινα από κάποιον», δήλωσε ο Σάντσεθ, προφανώς σε μια αναφορά τις εμπορικές απειλές του Τραμπ.
Ο Σάντσεθ τόνισε τις αρνητικές παράπλευρες συνέπειες από τον πόλεμο στο Ιράκ, από την αύξηση της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών έως το άλμα στις τιμές ενέργειας, για να υποστηρίξει ότι οι συνέπειες αυτής της επίθεσης στο Ιράν είναι ασαφείς και αυτή δεν θα οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη διεθνή τάξη.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει στην Σ. Αραβία κόντρα στα δημοσιεύματα
- Επίθεση υποβρυχίου σε ιρανικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα
- Συναγερμός στο Εφετείο Αθηνών μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα
- Κ. Χατζηδάκης: Μέσα στην άνοιξη το χωροταξικό για τον τουρισμό και η διαβούλευση για ΑΠΕ-βιομηχανία
- «Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής δικαστικής εξουσίας του Ιράν
- Πού κυμάνθηκε ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο 2026 – Τι δείχνει έρευνα του ΙΕΛΚΑ
- Θεσσαλονίκη: 42χρονος είχε στην κατοχή του πάνω από 60 κιλά ακατέργαστη κάνναβη
- Η Σάντρα Μπούλοκ πρωταγωνίστρια σε νέα ταινία
- Επίθεση με ιρανικά drones κατά μεγάλου διυλιστηρίου στη Σαουδική Αραβία
- Το ΠΑΣΟΚ για την δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή: “Nεοναζιστικό μόρφωμα”









