Θρηνεί και ο Νετανιάχου για τον…χαμό του Κίσινγκερ: «Αποχαιρετούμε αυτόν τον γίγαντα»

Τι ανέφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Ισραήλ:

«Με βαριά καρδιά θρηνώ τον θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού, λόγιου και φίλου, του Δρ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος μας άφησε σε ηλικία 100 ετών.

Η αποχώρηση του Δρ Κίσινγκερ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, κατά την οποία η τρομερή διάνοια και η διπλωματική του ανδρεία διαμόρφωσαν όχι μόνο την πορεία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής αλλά είχαν επίσης βαθύ αντίκτυπο στην παγκόσμια σκηνή.

Είχα το προνόμιο να συναντήσω τον Δρ Κίσινγκερ σε πολλές περιπτώσεις, η πιο πρόσφατη ήταν μόλις πριν από δύο μήνες στη Νέα Υόρκη. Κάθε συνάντηση μαζί του δεν ήταν απλώς ένα μάθημα διπλωματίας αλλά και ένα masterclass πολιτικού λόγου. Η κατανόησή του για την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων και οι μοναδικές του γνώσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας ήταν απαράμιλλες.

Ο Χένρι Κίσινγκερ δεν ήταν απλώς ένας διπλωμάτης. ήταν ένας στοχαστής που πίστευε στη δύναμη των ιδεών και στη σημασία του πνευματικού κεφαλαίου στη δημόσια ζωή. Η συνεισφορά του στον τομέα των διεθνών σχέσεων και οι προσπάθειές του στην πλοήγηση σε μερικά από τα πιο απαιτητικά διπλωματικά εδάφη αποτελούν απόδειξη των εξαιρετικών δυνατοτήτων του.

Καθώς αποχαιρετούμε αυτόν τον γίγαντα, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει και να καθοδηγεί τις μελλοντικές γενιές ηγετών και διπλωματών».

απεμπε-EPA pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί