Σε πανικό ο Ζελένσκι: «Βοηθήστε μας όπως το Ισραήλ, έχουμε ξεμείνει»

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει κρίσιμες ελλείψεις σε πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό.

Εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη μελλοντική βοήθεια από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε στο PBS.

«Μπορώ να σας πω, ειλικρινά, χωρίς αυτή την υποστήριξη, δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε».

Και συνέχισε:

«Πρέπει να είσαι πολύ πιο δυνατός από τον εχθρό σου. Σήμερα, η αναλογία βλημάτων πυροβολικού είναι 1 προς 10. Μπορούμε να κρατήσουμε τη θέση μας; Όχι. Σε κάθε περίπτωση, με αυτά τα στατιστικά στοιχεία, θα μας απωθούν κάθε μέρα».

Ο ίδιος συνέκρινε τη δυτική βοήθεια στην ιρανική επίθεση με το ουκρανικό ζήτημα:

«Έχουμε ξεμείνει από πυραύλους. Όταν κάποιος λέει ότι οι σύμμαχοί μας δεν μπορούν να μας δώσουν αυτό ή εκείνο το όπλο ή δεν μπορούν να είναι στην Ουκρανία με αυτήν ή εκείνη τη δύναμη, γιατί αυτό θα εκλαμβανόταν σαν να εμπλέκεται το ΝΑΤΟ στον πόλεμο, λοιπόν, μετά την ιρανική επίθεση, θέλω να να σας κάνω μια ερώτηση, είναι το Ισραήλ μέρος του ΝΑΤΟ ή όχι;

Εδώ είναι η απάντηση. Το Ισραήλ δεν είναι χώρα του ΝΑΤΟ. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του ΝΑΤΟ, υπερασπίζονται το Ισραήλ. Έδειξαν στις ιρανικές δυνάμεις ότι το Ισραήλ δεν ήταν μόνο. Και αυτό είναι ένα μάθημα.

Αυτή είναι μια απάντηση σε οποιονδήποτε λέει ότι πρέπει να βοηθήσετε την Ουκρανία πολύ προσεκτικά, ώστε να μην εμπλακούν οι χώρες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί