Σε κρίσιμη κατάσταση η 95χρονη που χτυπήθηκε με τέιζερ από την χουντο-αστυνομία της Αυστραλίας

Μια 95χρονη γυναίκα στην Αυστραλία, εναντίον της οποίας αστυνομικός χρησιμοποίησε τέιζερ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Την Τετάρτη η αστυνομία έλαβε κλήση να μεταβεί στον οίκο ευγηρίας Yallambee στην Κούμα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίνδεϊ, αφού ένας εργαζόμενος εντόπισε την 95χρονη ένοικο Κλερ Νόουλαντ έξω από το δωμάτιό της να κρατά ένα μαχαίρι κρέατος, εξήγησε ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Πίτερ Κότερ.

Δύο αστυνομικοί μιλούσαν στη Νόουλαντ για αρκετά λεπτά, αλλά εκείνη δεν άφηνε το μαχαίρι και άρχισε να τους πλησιάζει. Τότε ο ένας τη χτύπησε με το τέιζερ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι της.

“Την ώρα που τη χτύπησαν με το τέιζερ πλησίαζε τους αστυνομικούς, αλλά, πρέπει να παραδεχθούμε, με αργό βήμα”, σημείωσε ο Κότερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. “Είχε περιπατητήρα, αλλά κρατούσε και μαχαίρι”.

Η Νόουλαντ που πάσχει από άνοια περιπλανιόταν για ώρες μέσα στον οίκο ευγηρίας και είχε πάρει το μαχαίρι από την κουζίνα.

Τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της κοινής γνώμης.

“Χρησιμοποίησαν τέιζερ, όταν το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια καλή κουβέντα (…) ήταν σε σύγχυση, κάτι που συμβαίνει στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, χρειαζόταν γλυκιές κουβέντες και βοήθεια. Δεν χρειαζόταν την επιβολή του νόμου”, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Άντριου Θάλερ.

Ο αστυνομικός που χτύπησε την ηλικιωμένη με το τέιζερ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για “κρίσιμο περιστατικό κατηγορίας 1”, στην οποία συμμετέχει το τμήμα ανθρωποκτονιών. “Κατηγορίας 1” θεωρούνται από την αστυνομία της Αυστραλίας περιστατικά τα οποία ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο ή σε επικείμενο θάνατο.

Οι κάμερες που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει το περιστατικό, όμως, σύμφωνα με τον Κότερ, δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον να δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό αυτό.

(απεμπε – φωτο:freepik0

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί