Σε γυναικείες φυλακές τρανς κρατούμενη που βίασε δύο κοπέλες πριν αλλάξει φύλο

Ένοχη για τον βιασμό δύο γυναικών βρέθηκε από δικαστήριο της Γλασκώβης η Άιλα Μπράισον, μια 31χρονη τρανς που διέπραξε τα εγκλήματά της πριν ξεκινήσει τη φυλομετάβασή της.

Η Άιλα Μπράισον, που γεννήθηκε «Άνταν Γκρέιχαμ», κακοποίησε σεξουαλικά δύο γυναίκες τις οποίες είχε γνωρίσει online το 2016 και το 2019.

Σύμφωνα με το BBC Scotland, η 31χρονη διεμφυλική θα μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές Κόρντον Βέιλ στο Στέρλινγκ όπου θα παραμείνει για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι την ανακοίνωση της ποινής της. Προς το παρόν, η Μπράισον δεν θα κρατηθεί στις πτέρυγες που στεγάζουν τον γενικό πληθυσμό του σωφρονιστικού ιδρύματος, αλλά σε μονάδα απομόνωσης. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί «αξιολόγηση κινδύνου» ώστε να προσδιοριστεί που θα εκτίσει την ποινή της.

Η Μπράισον είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή της ως «Άνταμ Γκρέιχαμ», τον Ιούλιο του 2019. Την επόμενη χρονιά, ανακοίνωσε ότι σκόπευσε να αλλάξει φύλο, και δόθηκε οδηγία στους ενόρκους να την αποκαλούν πλέον με το γυναικείο όνομά της. Μέχρι την χθεσινή της καταδίκη, η κατηγορουμένη παρέμενε εκτός φυλακής με εγγύηση.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γλασκώβης που βρήκε ένοχη την 31χρονη την προειδοποίησε ότι, εξαιτίας της βαρύτητας των εγκλημάτων της, αντιμετωπίζει μια αρκετά βαριά ποινή κάθειρξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη είχε διακοπεί στο παρελθόν λόγω αδιαθεσίας που είχε νιώσει η κατηγορουμένη μετά το «καρτέρι» που της είχαν στήσει φωτογράφοι έξω από το δικαστήριο.

Οι δύο βιασμοί

Η Μπράισον βίασε το πρώτο της θύμα, μια γυναίκα που είχε γνωρίσει στο site Badoo, όταν ονομαζόταν ακόμη Άνταμ Γκρέιχαμ, σε ένα διαμέρισμα στο Κλάιντμπανκ.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο καιρό μετά τη διάλυση του γάμου του Γκρέιχαμ, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016. Στην κατάθεσή του το θύμα περιέγραψε πως αρνήθηκε επανειλημμένα τις πιέσεις για σεξ του «μυώδους» άνδρα, που την είχε κλειδώσει στο διαμέρισμα. Τα «όχι» της ωστόσο δεν τον πτόησαν και κατέληξε να τη βιάσει.

Η δεύτερη σεξουαλική επίθεση έλαβε χώρα στη Γλασκώβη, στις 27 Ιουνίου του 2019 και το θύμα ήταν μια 34χρονη γυναίκα. Η Μπράισον είπε στο δικαστήριο ότι γνώρισε τη γυναίκα σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και μοιράστηκε τα «σεξουαλικά προβλήματά της» μαζί της.

Το ζευγάρι είχε κανονίσει να συναντηθεί σε ένα διαμέρισμα για να δουν ταινία. Εκεί διαδραματίστηκε μια σκηνή παρόμοια με εκείνη του πρώτου βιασμού, με τον «Άνταμ» να εξαναγκάζει σε σεξουαλική επαφή το θύμα του.

«Του είπα να σταματήσει και δεν το έκανε. Απλώς συνέχιζε. Τότε ήταν που έκλεισα τα μάτια και τον άφησα να κάνει ό,τι ήθελε» κατάθεσε η γυναίκα.

(protothema – φωτο:freepik)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί