Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει έναν νέο φόρο στα αναψυκτικά, ο οποίος θα επεκταθεί πολύ πέρα από τα συμβατικά ζαχαρούχα αναψυκτικά.
Σύμφωνα με το σχέδιο βασικών σημείων που συνέταξε το Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Lars Klingbeil (SPD), ο φόρος θα καλύπτει επίσης προϊόντα που έχουν γλυκανθεί με τεχνητά γλυκαντικά.
Επιπλέον, θα εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα άλλων ποτών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων χυμών φρούτων που παρασκευάζονται από συμπύκνωμα, μικτών ποτών με βάση το γάλα, φυτικών εναλλακτικών όπως γάλα βρώμης και σόγιας, παγωμένων τσαγιών, έτοιμων προς κατανάλωση καφέδων, μπύρας χωρίς αλκοόλ και κρασιού χωρίς αλκοόλ.
Τα ποτά βρώμης συνήθως πωλούνται ρητά ως «χωρίς προσθήκη ζάχαρης», αλλά περιέχουν φυσικά σάκχαρα.
Το καθαρό γάλα και οι 100% χυμοί φρούτων θα παραμείνουν απαλλαγμένοι.
Υπάρχουν συζητήσεις για απαλλαγή και των προϊόντων sugar free, χωρίς όμως ακόμα να έχει τελεσφορήσει κάτι.
Όπως ήταν λογικό ο νέος εξωφρενικός φόρος έφερε πολλές συζητήσεις στη Γερμανία.
ΦΩΤΟ:Pixabay









