Ρωσικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα στο TOP-5 εισαγωγέων ρωσικού πετρελαίου ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Επιβεβαίωση του EL.GR που είχε γράψει για την...προτίμηση των Ελλήνων εφοπλιστών στον Πούτιν.

Ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που μάλιστα πολεμήθηκε από τις χουντικές κυβερνήσεις της Δύσης, ασχολήθηκε με τις τεκτονικές αλλαγές που έγιναν μέσα σε ένα χρόνο στο πεδίο των εισαγωγών ρωσικών ορυκτών καυσίμων.

Ο λόγος για το Russia Today, το οποίο επικαλούμενο στοιχεία από το “Russian Market”, αναφέρθηκε στην…άγνωστοι -για τους πολλούς- πρωτιά που έχει η Ελλάδα ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη, παρά τις αυτοκτονικές κυρώσεις.

Στα στοιχεία που παρατίθενται, θα δείτε μεταξύ άλλων την εντυπωσιακή εκτόξευση της Τουρκίας στην 1η θέση παγκοσμίως των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, κάτι που δεν ίσχυε πριν από τον πόλεμο:

«Μία χώρα της ΕΕ εξακολουθεί να είναι μεταξύ των 5 κορυφαίων εισαγωγέων ρωσικού πετρελαίου

Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου γνώρισαν μεγάλες αναταράξεις πέρυσι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η Μόσχα έπρεπε να αναζητήσει εναλλακτικούς αγοραστές και η Ευρώπη έπρεπε να βρει νέες πηγές προμήθειας καθώς οι δυτικές κυρώσεις προσπαθούσαν να περιορίσουν τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο.

ΩΣΤΟΣΟ, τα ρωσικά προϊόντα πετρελαίου δεν έχουν εξέλθει πλήρως από την ευρωπαϊκή αγορά. Οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς ρωσικών προϊόντων πετρελαίου τον Φεβρουάριο του 2023 ήταν η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κίνα. Ωστόσο, το top 5 εξακολουθεί να κλείνει από την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα, με τη Μάλτα και την Ισπανία επίσης να βρίσκονται στην πρώτη 20άδα.

Αυτό εξακολουθεί να έρχεται σε δραστική αντίθεση με τα στοιχεία για τις αρχές του 2022, όταν οι κύριοι αγοραστές ρωσικών προϊόντων ήταν οι Κάτω Χώρες, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο».

(φωτο:freepik)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί