Ρωσία: Σε 6,5 χρόνια φυλάκιση για λιποταξία καταδικάστηκε ταγματάρχης που εναντιώθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε 6,5 χρόνια φυλάκισης για λιποταξία σε φυλακή υψηλής ασφαλείας καταδικάστηκε αξιωματούχος ασφαλείας της Ρωσίας,

ο οποίος διέφυγε από τη χώρα καθώς ήταν εναντίον στην εισβολή και στο ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε σήμερα (24.3.2023) ενημερωτική ιστοσελίδα Taiga.info.

Πρόκειται για τον 36χρονο ταγματάρχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας της Ρωσίας, Μιχαήλ Ζιλίν, ο οποίος διέφυγε στο Καζακστάν το 2022 μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ζιλίν διέσχισε παράνομα το σύνορο μέσα από δάση, ενώ η σύζυγος και τα παιδιά του πέρασαν οδικώς μέσω ενός σημείου ελέγχου. Εκεί, ζήτησε καθεστώς πρόσφυγα αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε και οι Αρχές του Καζακστάν του απαγόρευσαν να φύγει για την Αρμενία.

Μάλιστα, το Καζακστάν τον παρέδωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου στη Ρωσία οδηγώντας σε μια σπάνια καταδίκη αξιωματικού για λιποταξία.

Σύμφωνα με το Taiga.info, δικαστήριο της πόλης Μπαρναούλ έκρινε τον Ζιλίν, ο οποίος είχε εργαστεί στο τμήμα επικοινωνιών σε εγκαταστάσεις ασφαλείας στη Σιβηρία, ένοχο για λιποταξία και παράνομη διέλευση συνόρου και πέραν της επιβολής της ποινής φυλάκισης τού αφαίρεσε το αξίωμα.

Υπάλληλος του δικαστηρίου του Μπαρναούλ επιβεβαίωσε τηλεφωνικώς ότι ο Ζιλίν καταδικάστηκε αλλά αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί