«Πυρά» του Ισραηλινού προέδρου κατά της Αντζελίνα Τζολί: «Στη Γάζα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, επέκρινε την Αντζελίνα Τζολί, αφού η διάσημη ηθοποιός πήρε θέση και καταδίκασε την επίθεση στη Γάζα.

Η Τζολί, η οποία εκπροσώπησε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο «βομβαρδίζοντας σκόπιμα παιδιά, γυναίκες, οικογένειες, που στερούνται τροφίμων, φαρμάκων και ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ζητώντας κατάπαυση του πυρός, είπε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε «εγκλήματα» και περιέγραψε τη Γάζα ως «υπαίθρια φυλακή».

Από την πλευρά του, ο Ισαάκ Χέρτσογκ σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα λόγια της διάσημης ηθοποιού, κατηγορώντας την ότι με όσα λέει «δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

«Δεν πήγε ποτέ να επισκεφθεί και να δει τα γεγονότα επί τόπου», πρόσθεσε. «Με όλο τον σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν».

Ο Χέρτσογκ συνέχισε: «Υπάρχει μια μεγάλη, δραματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, την οποία το Ισραήλ έχει υποστηρίξει αποφασιστικά, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Έθνη και πολλά άλλα έθνη.

Ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να ξεριζώσουμε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας. Αυτό είναι που ξέρουμε. Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας αυτά που λέει».

(iefimerida – unsplash photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί