Πρώτη μεγάλη νίκη του Τραμπ! Σημάδι επιστροφής του στον Λευκό Οίκο!

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων, στην πολιτεία Αϊόβα,

για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κατά αμερικανικά εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα και προβλέψεις της εταιρείας Edison Research.

Ο μεγιστάνας επιβεβαίωσε το καθεστώς του αδιαφιλονίκητου φαβορί της αμερικανικής παράταξης της δεξιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των CNN και CBS.

Κατά την Edison Research, με το 5% των ψήφων των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων στο «caucus» αυτό να έχει καταμετρηθεί, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ εξασφάλιζε το 49,1%, ο Ρον ΝτεΣάντις το 22,3% και η Νίκι Χέιλι το 21,3%.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP και το Reuters θα εξασφαλίσει στη μεσοδυτική πολιτεία τουλάχιστον 16 εκλέκτορες, η κυρία Χέιλι 4, ο κ. ΝτεΣάντις 4, ενώ 16 μέλη του εκλεκτορικού σώματος στο κομματικό συνέδριο έμενε να κριθούν.

Ένδειξη της πόλωσης στις ΗΠΑ είναι στοιχείο που ανέδειξε δημοσκόπηση κατά την προσέλευση των ψηφοφόρων (entrance poll) της εταιρείας: το 66% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων θεωρεί πως δεν κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν τις προεδρικές εκλογές το 2020.

Η καθαρή νίκη που κατήγαγε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία στην Άιοβα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ σημαίνει πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» στην κούρσα, πως είναι το φαβορί, εκτίμησε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και ο ίδιος υποψήφιος για την επανεκλογή του, καθώς αναγγέλλεται επανάληψη της αναμέτρησής τους το 2020.

«Είναι το καθαρό φαβορί της άλλης πλευράς σε αυτό το σημείο», διαπίστωσε ο κ. Μπάιντεν μέσω X (του πρώην Twitter), καλώντας όσους Αμερικανούς τάσσονται υπέρ του να συνεισφέρουν χρήματα.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί