Προχωρημένες οι διαβουλεύσεις για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο στη Γάζα

Είναι προχωρημένες οι διαβουλεύσεις της Λευκωσίας σε σχέση με τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο στη Γάζα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης,

σε δηλώσεις κατά την άφιξη του σε εκδήλωση του ΚΕΒΕ, γνωστοποιώντας ότι την Τρίτη (31.10.2023) θα έχει επικοινωνία και με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για το θέμα.

«Ήδη από αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ μας έχουν προσεγγίσει», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, υπενθυμίζοντας ότι ο ΥΠΕΞ ήταν στην Ιορδανία και την Παλαιστίνη.

«Είμαστε επίσης σε επαφή και με την ισραηλινή κυβέρνηση και ευελπιστούμε το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η Κυπριακή Δημοκρατία – το είπα πολλές φορές – είναι το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γειτνιάζει με την περιοχή με άριστες σχέσεις με όλα τα κράτη, αυτή η πρωτοβουλία εκδηλώθηκε όταν είχα μεταβεί στο Κάιρο και την ίδια μέρα στο Ισραήλ, είναι μια πρωτοβουλία που έχει χαιρετιστεί από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωση, έχουμε ενημερώσει και την αμερικανική κυβέρνηση και ελπίζουμε σύντομα να μπορεί να υλοποιηθεί», δήλωσε.

(Newsit – eurokinissi_

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί