«Πραξικόπημα» στο Σ.Α. ΟΗΕ θέλουν οι ΗΠΑ; «Δεν θα έπρεπε να είναι μέλος η Ρωσία»

Θα ήθελαν πολύ να τη διώξουν και να την αφανίσουν ολοκληρωτικά, αλλά...

Η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως η Ρωσία «δεν θα έπρεπε να είναι» μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν θα έπρεπε να είναι εξαιτίας αυτού που κάνει στην Ουκρανία, όμως ο χάρτης (των Ηνωμένων Εθνών) δεν επιτρέπει να τροποποιηθεί το καθεστώς της ως μόνιμου μέλους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τόμας-Γκρίνφιλντ από την Κόστα Ρίκα, όπου συμμετείχε σε μια διάσκεψη κορυφής για τη δημοκρατία.

Η Ρωσία πρόκειται να αναλάβει την προεδρία του εκτελεστικού οργάνου του ΟΗΕ από αύριο, Σάββατο, και για διάστημα ενός μήνα, διαδεχόμενη τη Μοζαμβίκη.

Η αμερικανίδα πρεσβευτής υπογράμμισε πως περιμένει από τη Ρωσία να συμπεριφερθεί «με επαγγελματικό τρόπο» στην προεδρία, αν και εξέφρασε αμφιβολίες ότι θα το πράξει.

«Περιμένουμε επίσης ότι θα αναζητήσουν επίσης ευκαιρίες για να προωθήσουν την εκστρατεία παραπληροφόρησης που διεξάγουν εναντίον της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και όλων των συμμάχων μας», δήλωσε η πρεσβευτής της Ουάσινγκτον.

«Με κάθε ευκαιρία, θα κοινοποιούμε τις ανησυχίες μας αναφορικά με τις κινήσεις της Ρωσίας», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας την καταδίκη από την Ουάσινγκτον των «εγκλημάτων πολέμου και των παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που διαπράττουν» στην Ουκρανία.

Η Τόμας-Γκρίνφιλντ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας και θα κάνουν γνωστό σ’ ολόκληρο τον κόσμο «αυτό που κάνει Ρωσία και τις συνέπειες των ενεργειών της εναντίον της Ουκρανίας».

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί